Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bratislavčan mal na dvore historický poklad: Suma, ktorú dostane, donúti hľadať aj vás!

Tento poklad ležal Bratislavčanovi na dvore Zobraziť galériu (2)
Tento poklad ležal Bratislavčanovi na dvore (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Šťastie, aké nemožno opísať slovami! Istý muž z bratislavskej Devínskej Novej Vsi prežíva zrejme tie najšťastnejšie chvíle svojho života. Okrem toho, že na vlastnom dvore vyhrabal unikátny poklad nevyčísliteľnej hodnoty, za to, že nález nahlásil na pamiatkovom úrade, ho teraz navyše čaká aj mastná odmena.

To, čo sa udialo v živote staršieho muža z Bratislavy, si zrejme málokto dokáže čo i len predstaviť. Na dvore vlastného domu mu dlhé stáročia ležal poklad, ktorého historickú hodnotu nemožno ani vyčísliť. Zo zeme sa mu podarilo vyhrabať džbán plný strieborných mincí starých asi 500 rokov.

"Má veľkú numizmatickú a nevyčísliteľnú historickú hodnotu. Pre nás zatiaľ najdôležitejší nález," povedala pre Tv JOJ Renáta Glaser - Opitzová z Pamiatkového úradu v Bratislave. Len minulý týždeň aj Slovensko obletela správa o podobnom prípade, kedy pár z USA našiel zlaté mince v hodnote 10 miliónov dolárov, ktoré môže teraz predať. U nás to však takto nefunguje.

Bratislavčan mal na dvore
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV JOJ)

Nálezca na Slovensku nie je vlastníkom nálezu a je povinný ho najneskôr do dvoch pracovných dní ohlásiť. Tak to spravil aj muž z Bratislavy a teraz sa môže tešiť na nemalú odmenu. Hodnota džbánu so striebornými mincami bola totiž stanovená na 30 tisíc eur a pamiatkový úrad mu vyplatí plnú sumu. Keby však nález v stanovenej lehote nenahlásil, dostal by možno len 10 percent zo sumy pokladu, prípadne vôbec nič.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu