Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fajčiarov budú po novom odrádzať hororové obrázky na škatuľkách

Nové obaly škatuliek od cigariet Zobraziť galériu (3)
Nové obaly škatuliek od cigariet (Zdroj: foto: tv markíza)

BRUSEL- Europoslanci odklepli hororové a vskutku hrozivé fotky na cigaretových škatuľkách. Takýmto spôsob chcú bojovať proti zlozvyku fajčiarov. Koho nevydesia strašidelné, no reálne výjavy fajčením zničených orgánov, majú tak urobiť vyššie ceny.

Škatuľky od cigariet budú mať po novom nový šat. Výjavy na nich budú však desivé a doslova hororové. Europoslanci totiž odklepli, že na škatuľkách musia byť ľudské orgány zničené fajčením. O tom, že to nie je vôbec príjemný pohľad sa presvedčte sami.

Fajčiarov budú po novom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Takto chce Európska únia bojovať hlavne proti začínajúcim fajčiarom. Ako uvádza TV Markíza, týka sa to najmä mladých ľudí, pretože podľa štatistických údajov sa dokázalo, že 70% fajčiarov začína fajčiť pred 18-tym rokom života. Až 94% z nich začínajú fajčiť pred vekom 25 rokov.

Hrôzostrašné obrázky zničených ľudských orgánov majú po novom pokrývať až 60% povrchu škatuľky od cigariet.

Fajčiarov budú po novom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Odborníci hovoria, že na to,  aby zabezpečili dobrú viditeľnosť všetkých zdravotných výstrah na škatuľkách, musia byť jednotného tvaru kvádra a v každej škatuľke musí byť minimálne dvadsať cigariet. V súčasnosti je v škatuľkách len 19 cigariet. Po novom by teda do škatuľky mala pribudnúť jedna navyše. To sa samozrejme premietne na cene. Za škatuľku tak zaplatíte minimálne o desať centov viac. Čoskoro sa rozlúčime aj s označením cigariet „slim“ a taktiež aj s úzkymi a malými formami škatuliek.

Desivé obrázky, obsahujúce obrazové a textové výstrahy na škatuľkách, už poznajú v Austrálii. V európskych krajinách si na ne ešte chvíľu počkáme. Nová reforma by mala platiť od mája, no Europoslanci stanovili termín, že krajiny únie majú ešte dva roky, aby tieto zmeny zaviedli do praxe.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu