Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Staré Mesto chce odstrániť reklamu, na ktorej sa má samo propagovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Veľkorozmerné reklamy, tzv. hypercubes, ktoré stoja pred Prezidentským palácom či pred Starou tržnicou v Bratislave, vraj hyzdia pamiatky v centre a hlavné mesto ich má nechať odstrániť. Vyzýva ho k tomu samospráva Starého Mesta. Magistrát ale odkazuje, že reklamy propagujú aktivity Bratislavy a na niektorých sa zviditeľnila aj staromestská samospráva.

"Denne sa stretávam so sťažnosťami a názorom, že tieto reklamné nosiče nepatria pred historickú budovu Reduty, pred Prezidentský palác, pred Starú tržnicu či na Námestie SNP. Sú umiestnené na nevhodných miestach v tesnej blízkosti pamiatok," vraví starostka mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Mesto preto vyzýva, aby začalo s ich odstraňovaním. "Na jednej strane predstavitelia mesta pred kamerami pília bilbordy a na druhej strane sami umožňujú existenciu omnoho horších zariadení," podotýka.

Riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy vysvetľuje, že bratislavská samospráva má dnes v širšom centre mesta celkovo štyri hypercubes, a to na nábreží Dunaja, Kamennom námestí, Námestí SNP a Hodžovom námestí. Mestská časť pritom vyzýva mesto, aby odstránilo aj reklamu napríklad spred Prezidentského paláca, ktorá mu nepatrí. Andrassy tiež zdôrazňuje, že reklamné nosiče nie sú v dotyku so žiadnymi historickými budovami a stoja v priestore, ktorý je voľne priechodný.

Mesto pomocou hypercubes propaguje kultúrne či športové projekty, ktoré organizuje samo alebo je ich partnerom a často majú charitatívny účel, pripomína Andrassy. Veľa možností, ako tieto aktivity zviditeľniť bez obstarávania finančne nákladných reklamných plôch u komerčných subjektov, podľa neho nemá.

"Na spomínaných plochách bola navyše prezentovaná v ostatných mesiacoch aj ľadová plocha Starého Mesta či iné spoločenské projekty, kde partnerom mesta bola aj samotná mestská časť," podotkol šéf kancelárie primátora.

Andrassy dodáva, že všetky nosiče v gescii hlavného mesta sú umiestnené v súlade so zákonom. "Chceme požiadať vedenie Starého Mesta, aby robilo poriadok s čiernymi reklamnými zariadeniami a potom možno zistíme, že štyri nosiče bratislavského magistrátu určite nie sú vážnou vizuálnou prekážkou," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu