Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Robotník spadol zo Starého mosta na pontón: Je ťažko zranený!

Pohľad na miesta, kde došlo počas demontážnych prác na Starom moste k pádu pracovníka rozpaľujúceho mostnú konštrukciu. Zobraziť galériu (5)
Pohľad na miesta, kde došlo počas demontážnych prác na Starom moste k pádu pracovníka rozpaľujúceho mostnú konštrukciu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Z bratislavského Starého mosta na pontón dnes spadol robotník, ktorý tam pracoval na rekonštrukčných prácach.

"Na mieste zasahovalo deväť hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky, ktorí pacienta transportovali z pontónu na breh," informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave. Ako potvrdil Boris Chmel zo Záchrannej zdravotnej služby SR, muž pri páde utrpel viaceré poranenia a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice na Kramároch.

Pohľad na miesta, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Most od decembra minulého roka rekonštruuje konzorcium firiem na čele so spoločnosťou Eurovia SK, ktoré si v súťaži vybral bratislavský magistrát. "Vedenie hlavného mesta už požiadalo spoločnosť o bezodkladné posilnenie bezpečnostných opatrení všetkých zamestnancov, ktorí sa podieľajú na rozoberaní oceľovej konštrukcie mosta," uviedol riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Pohľad na miesta, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) vyjadril v mene bratislavskej samosprávy ľútosť nad dnešnou udalosťou. "Príčiny mimoriadnej situácie musia vyšetriť príslušné inštitúcie," podotkol Andrassy.

Polícia už vyšetruje pád robotníka zo Starého mosta

Polícia už začala vyšetrovať dnešný pád 47-ročného robotníka z bratislavského Starého mosta. Muž, ktorý tam pracoval na rekonštrukčných prácach, predpoludním spadol z približne desaťmetrovej výšky na loď kotviacu pod mostom, informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Utrpel viaceré poranenia a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice na Kramároch.

Pohľad na miesta, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

"Okolnosti, za akých k pádu a zraneniu osoby prišlo, sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," potvrdil hovorca. Na mieste dnes zasahovalo deväť hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky, ktorí muža transportovali na breh.

Pohľad na miesta, kde
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu