Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dráma na Dunaji v Bratislave: Výletná loď narazila do piliera, sedem zranených!

Zásah záchranárov pri transporte zranenej osoby z havarovanej výletnej lode Zobraziť galériu (5)
Zásah záchranárov pri transporte zranenej osoby z havarovanej výletnej lode (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do piliera Starého mosta v Bratislave dnes narazila loď. Informovala o tom hovorkyňa Divízie vnútrozemskej plavby Dopravného úradu Jana Vadkertyová s tým, že bližšie informácie o príčine zrážky zatiaľ nemôže poskytnúť.

Celkovo sa pri zrážke zranilo sedem ľudí, z toho šesť žien a jeden muž. Na mieste zasahovali tri sanitky s posádkami plus hasiči s hasičskou loďou a jedným vozidlom. Výletnú loď odtiahli do neďalekého osobného prístavu.

Zásah záchranárov pri transporte
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Operačné stredisko bratislavských hasičov informovalo, že na mieste majú jedno vozidlo so šiestimi zasahujúcimi hasičmi a hasičskú loď s tromi príslušníkmi. Loď, ktorá narazila do piliera, zakotvili v osobnom prístave.

Zásah záchranárov pri transporte
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Piatich pasažierov lode, ktorá narazila do piliera Starého mosta v Bratislave, previezli do nemocnice s ľahkými poraneniami. Pri rannej nehode sa zranilo sedem ľudí, z toho šesť žien a jeden muž, poskytol najnovšie informácie hovorca záchranárov Boris Chmel.

Zásah záchranárov pri transporte
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Ako dodal, cestujúci mali ľahké poranenia, zväčša išlo o odreniny a povrchové poranenia rúk, nôh či hlavy. Hasiči na miesto vyslali jedno vozidlo so šiestimi zasahujúcimi hasičmi a hasičskú loď s tromi príslušníkmi. Loď, ktorá narazila do piliera, zakotvili v osobnom prístave. Bližšie informácie o príčine zrážky zatiaľ Divízia vnútrozemskej plavby Dopravného úradu nemôže poskytnúť, uviedla hovorkyňa Jana Vadkertyová.

Zásah záchranárov pri transporte
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Zranených z výletnej lode nebolo treba hospitalizovať

Ani jednu z piatich žien, ktoré previezli po dnešnej havárii výletnej lode Swiss Diamond do nemocnice, nebolo potrebné hospitalizovať. Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petry Stano Maťašovskej postačilo ambulantné ošetrenie.

"Štyri Španielky vo veku 57 až 74 rokov utrpeli viaceré pomliaždeniny s podozrením na možné zlomeniny a iné vnútorné komplikácie. Vyšetrenia tieto obavy napokon nepotvrdili. Hospitalizácia nebola potrebná ani u 35-ročnej Slovenky, ktorá mala narazenú hrudnú chrbticu," uviedla Stano Maťašovská.

Swiss Diamond patrí švajčiarskej lodnej spoločnosti Scylla AG. Plavidlo bolo vyrobené v roku 1996 a premáva na trase Passau - Maďarsko a späť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu