Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ministerstvo upozorňuje: Odporúča necestovať do tejto krajiny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí neodporúča obyvateľom Slovenskej republiky cestovať do niektorých častí Libanonu.

Obyvateľov upozorňuje, že v súvislosti s vývojom situácie v regióne, všeobecne nestabilnou bezpečnostnou situáciou, opakovanými teroristickými útokmi a hrozbami únosov cudzincov v Libanone, predstavuje cestovanie do niektorých častí krajiny zvýšené nebezpečenstvo. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

Ministerstvo vzhľadom na zvýšenú aktivitu extrémistických a teroristických skupín odporúča, aby sa cestujúci vyhýbali zhromaždeniam či demonštráciám miestneho obyvateľstva a zbytočne sa nezdržiavali v blízkosti mešít a kostolov, vládnych budov, armádnych objektov a miest, kde je predpoklad zvýšenej prítomnosti cudzincov.

Ministerstvo neodporúča cestovať do južných predmestí Bejrútu a oblasti v blízkosti medzinárodného letiska v Bejrúte. Varuje tiež pred mestom Tripolis, severnou časťou Libanonu, severnou časťou údolia Bekaa, pohraničnými oblasťami v blízkosti hraníc so Sýriou, južnou časťou Libanonu a neodporúča cestovať k palestínskym utečeneckým táborom.

V prípade cesty do Libanonu radí ministerstvo občanom Slovenskej republiky kontaktovať pracovisko zastupiteľského úradu SR v Bejrúte, ktoré poskytne aktuálne informácie o bezpečnostnej situácii v krajine a konzulárnu pomoc. Ministerstvo zároveň odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Libanonu využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu