Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Šialené teploty tohtoročnej zimy: Pozrite, čo sa zase chystá na Slovensko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po prechodnom miernom ochladení nás podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu čakajú opäť vyššie teploty, ktoré sú pre toto ročné obdobie dosť netypické. Mnohí už asi začínajú pochybovať, či si deti aj v nížinách vôbec budú môcť ešte postaviť snehuliaka, alebo vytiahnuť sánky. Nadchádzajúci týždeň na to však môžeme asi zase zabudnúť. Veď v sobotu by malo byť 12 stupňov.

Jar sa síce oficiálne začína až o mesiac a pol, ale počasie vonku vyzerá tak, ako by jej zima chcela prenechať žezlo už oveľa skôr. Bohužiaľ, nečaká nás však krásna slnečná obloha, ale skôr oblačno, zamračené a hmla.

V pondelok má byť prevažne malá, na východe dopoludnia miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele aj slabý dážď. Najvyššia denná teplota dosiahne 4 až 9 stupňov, pri hmle však bude chladnejšie.

V utorok bude opäť oblačno až zamračené a na mnohých miestach sa treba pripraviť na dážď. Popoludní na západe začne ustávanie zrážok. Nočná teplota klesne na 2 až -3, na juhozápade okolo +4, denná vystúpi na 5 až 10 stupňov.

Podobné počasie si užijeme aj v stredu, ktorá nám ukáže najmä svoju oblačnú až zamračenú tvár. Na východe ešte miestami pribudne aj slabý dážď. Nočná teplota zostúpi na +3 až -2, denná sa vyšplhá na 4 až 9 stupňov. Fúkať má prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Na štvrtok SHMÚ predpovedá polojasno, v nižších polohách miestami zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Ojedinele sa vyskytne slabé mrholenie, v noci a ráno aj mrznúce. Nočná teplota bude ukazovať +1 až -5, denná 3 až 9 stupňov.

Ani piatok nás veľmi milo neprekvapí. Má byť prevažne zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Len na horách a ojedinele aj v nižších polohách sa môžeme tešiť na polojasno. Ortuť teplomera v noci sa zastaví na +2 až -4, cez deň na 3 až 9 stupňoch.

Nuž a v sobotu k nám začne od juhozápadu prúdiť teplý vzduch, ktorý sa podpíše na prevažne zamračenom dni s nízkou oblačnosťou a hmlou, ktorý ešte "dotvorí" aj ojedinelé mrholenie. Nočná teplota klesne na 4 až -2 a denná vystúpi na 6 až 12 stupňov. Snehuliaka si tak opäť môžeme stavať asi len z blata.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu