Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

IC vlak strhol trolejové vedenie: Trať je už prejazdná

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Železničný úsek medzi Trenčianskymi Bohuslavicami a Novým Mestom nad Váhom je momentálne v oboch smeroch neprejazdný. Pri východe z tunela Turecký vrch v smere z Košíc tu IC vlak pred pol desiatou strhol trolejové vedenie.

Ako informujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) na svojej webovej stránke, vlak, ktorý trolejové vedenie strhol, stojí pred Novým Mestom nad Váhom. Má poškodený zadný zberač.

Taktiež je poškodených 500-700 metrov trolejového vedenia na druhej traťovej koľaji. Nie je však poškodené nosné lano trolejového vedenia. Spadnuté trolejové vedenie zasahuje do oboch tratí vlakových koľají, v dôsledku čoho je úsek momentálne neprejazdný. 

ZSR informujú, že zamestnanci spoločnosti sú na mieste udalosti a budú sa snažiť čo najskôr sprejazdniť aspoň jednu vlakovú trať. Príčiny udalosti sa vyšetrujú.

Podľa informácií hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej pri udalosti nedošlo k zraneniam rušňovodiča ani cestujúcich. ZSSK predpokladá, že doprava bude v úseku Trenčianske Bohuslavice - Nove Mesto nad Váhom zastavená približne tri hodiny.

"V súčasnosti sa meškanie vlakov na hlavnej trati Bratislava – Žilina – Košice pohybujú od 60 do 130 minút," dodala Morháčová.

Podľa najnovších informácií vlaky už jazdia

Vlaky z Bratislavy cez Žilinu do Košíc už jazdia, no pri Novom Meste nad Váhom je ich rýchlosť znížená na 50 km/h. Vlaky zo západu na východ a opačne nejazdili pre spadnuté trakčné vedenie, no jednu koľaj sa o 11:51 podarilo sprejazdniť, informovala Daniela Detersová z Odboru komunikácie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). V oboch smeroch momentálne stojí podľa jej slov päť vlakov plus vlak IC 500, ktorý vedenie dnes dopoludnia strhol. Tieto vlaky majú meškanie 80 až 100 minút, ostatné vlaky môžu meškať do 15 minút. Náhradná doprava zabezpečená nebola, keďže sa podarilo sprejazdniť jednu koľaj.

Na trati Trenčianske Bohuslavice - Nové Mesto nad Váhom, ktorá je na hlavnej trati z Bratislavy cez Žilinu do Košíc, dnes o 9:29 strhol vlak IC 500 Tatran z Košíc do Bratislavy trakčné vedenie. Ako  informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová, rušňovodič ani cestujúci sa nezranili. Príčiny vzniku udalosti sú podľa ŽSR predmetom vyšetrovania, výška škody bude vyčíslená dodatočne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu