Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na tratiach minulý týždeň zahynulo šesť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali minulý týždeň na svojich tratiach niekoľko tragických udalostí. Pri nehodách zomrelo päť ľudí na mieste a jedna osoba po prevoze do nemocnice.

Išlo o dve ženy, ktoré sa neoprávnene pohybovali v koľajisku. Jeden muž spáchal samovraždu, ďalší prechádzal na bicykli cez zabezpečené železničné priecestie, kde ho zrazil vlak. Priecestie sa stalo osudné aj pre ďalšieho invalidného muža. Posledný muž zomrel po zrážke s rýchlikom medzi Košicami a Kostoľanmi nad Hornádom.

Šťastie mal vodič prechádzajúci cez železničné priecestie na aute, do ktorého narazil IC vlak. Pre nehodu meškalo 18 vlakov.

"Pri Košiciach musela dvakrát zasahovať policajná hliadka, kde boli nahlásené dva prípady údajných samovrahov a v týchto miestach bola z preventívnych dôvodov obmedzená rýchlosť vlakov," priblížila ďalej Katarína Martinkovičová z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR. Okrem toho vlak v 16 prípadoch zrazil zvieratá. Väčšinou išlo o srnky, v jednom prípade o koňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu