Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdrvujúca správa z hôr: Nezvestnú Lenku (†27) našli mŕtvu, čo sa jej stalo?!

Lenku našli v horách mŕtvu Zobraziť galériu (2)
Lenku našli v horách mŕtvu (Zdroj: FB)

DUBNICA NAD VÁHOM - Po Lenke Struhačkovej (†27), ktorá v sobotu dopoludnia zmizla bez stopy, pátrala až do dnešného dňa polícia, vrtuľník aj horskí záchranári. Dievčina odišla na túru, no keď sa dlho nevracala, jej rodinu ovládol strach a zlé tušenie. To sa nakoniec dnes v obedňajších hodinách naplnilo.

O smutnom konci veľkého pátrania po Lenke z Dubnice nad Váhom dnes na svojej webovej stránke informovali horskí záchranári. "V obedňajších hodinách dňa 31.1.2014 našli dobrovoľní záchranári HS-MF v Malej Fatre telo nezvestnej slovenskej turistky, žiaľ bez známok života," píše sa v zdrvujúcom oznámení.

Po dievčine pátrali od soboty viaceré záchranné zložky vrátane vrtuľníka ministerstva vnútra. Šance, že ju nájdu živú, sa každým dňom prudko znižovali. V horách totiž vládli veľmi nepriaznivé podmienky. Jej nehybné telo nakoniec našli dnes okolo obeda v Šútovskej doline, kde zrejme podľahla smrteľným zraneniam po niekoľkometrovom páde. "27-ročná turistka pravdepodobne spadla z oblasti Južného vrcholu Steny do Šútovskej doliny. Pri páde dlhom približne 300 metrov utrpela poranenia nezlučiteľné so životom," píše sa na webe horských záchranárov.

Lenka hory milovala.
Zobraziť galériu (2)
Lenka hory milovala.  (Zdroj: FB)

Telo vrtuľníkom transportovali na heliport vo Vrátnej, kde ho odovzdali policajtom, ktorí teraz budú zisťovať všetky okolnosti Lenkinej smrti.

Lenka v sobotu o 4:30 odišla z domu v Dubnici nad Váhom na miestnu vlakovú stanicu, odkiaľ mala cestovať do Šútova. V Malej a Veľkej Fatre plánovala absolvovať turistiku a domov sa mala vrátiť na druhý deň v nedeľu. Ani po víkende sa však nevracala a nepodala o sebe žiadnu správu. Rodičia preto zalarmovali políciu, ktorá spustila pátranie.

Jej rodina sa pokúšala zháňať informácie o jej pohybe aj na sociálnej sieti. Lenkine dvojča Zuzka do poslednej chvíle dúfala, že sestra sa nájde živá a zdravá. "Je to ťažké, ale nevzdávam sa a verím, že sa nájde," písala ešte vo štvrtok. Lenke sa stala osudnou láska k horám, v ktorých trávila veľa času. Na turistike na Malej Fatre bola aj v polovici januára. "Včerajší Malý Fatranský Kriváň a blúdenie dolinami Kúr a Bránica... milujem takéto tiché nezaľudnené zátišia," písala vtedy. Z posledného výletu do milovanej prírody sa však už nevrátila.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu