Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Niektorým predajcom potravín pribudnú povinnosti

BRATISLAVA - Prevádzkovateľ, ktorý predáva potraviny konečnému spotrebiteľovi a ktorého obrat z predaja potravín v predchádzajúcom kalendárnom roku dosiahol 10 mil. eur, by mal dvakrát ročne zaslať ministerstvu polročný výkaz o percentuálnom podiele obratu z predaja potravín vyrobených na Slovensku na celkovom obrate z predaja všetkých potravín spolu za predchádzajúci kalendárny polrok.

Predpokladá to novela zákona o potravinách, o ktorej poslanci Národnej rady SR diskutovali v závere prvého dňa 29. schôdze parlamentu. V súčasnosti musia obchodníci hlásiť päť najčastejších krajín pôvodu. Polročný výkaz by mal prevádzkovateľ zverejniť na svojej webstránke a čitateľne na viditeľnom mieste pri vstupe do každej svojej prevádzky na predpísanom formáte A3.

Návrh novely kritizovalo viacero opozičných poslancov. Podľa poslanca za SaS Ľubomíra Galka minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek nerozumie rezortu, ktorý vedie, škodí slovenskému poľnohospodárstvu a potravinárstvu, obchodníkom a spotrebiteľom. Jahnátek podľa neho len zavádza novú byrokraciu a škodlivé opatrenia.

"Neviem, či robíte viac škody tým, že na ministerstve zamestnávate svojich príbuzných až do dvanásteho kolena, alebo svojimi legislatívnymi paškvilmi," odkázal ešte dávnejšie ministrovi pôdohospodárstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu