Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ochladilo sa: Strediská v Tatrách opäť spustili snežné delá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Ochladenie umožnilo spustiť snežné delá na vyššie položených zjazdovkách, najmä od nadmorskej výšky 1 500 metrov. V Nízkych Tatrách sa zasnežuje zjazdovka Luková, zasnežujú sa aj ostatné spustené trate pod Chopkom.

„V Tatranskej Lomnici sa zasnežujú zjazdovky nad Štartom, a to Čučoriedky, traverz Generál a Esíčko. Na Štrbskom Plese zasnežujeme svahy Soliska, Furkoty a zjazdovky Turistická,“ informovala Zuzana Fabianová zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

Na Štrbskom Plese plánujú už v utorok 14. januára otvoriť novú modrú zjazdovku s názvom Turistická pre menej náročných lyžiarov. V závislosti od počasia chcú na Štrbskom Plese čoskoro spustiť do prevádzky aj dve červené zjazdovky pre náročnejších lyžiarov Solisko a Furkota.

Tie by mohli byť v prevádzke už počas nadchádzajúceho víkendu. Vo Vysokých Tatrách je momentálne otvorených 11 zjazdoviek, ktoré majú do 40 cm snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie.

Na južnej strane Chopka momentálne dosnežujú už otvorené zjazdovky Slnečná, Tréningová, Hotelová a Krupová a traverzy Kosodrevina – Srdiečko – Krupová a Predné Dereše – Kosodrevina. Zasnežuje sa aj náročná trať s názvom Zjazdárska.

Na severnej strane Chopka prevádzkovateľ strediska zlepšuje lyžiarske podmienky na všetkých svahoch, ktoré už sú v prevádzke, ako aj lokalitu Luková. Na oboch stranách Chopka je momentálne otvorených 22 zjazdoviek. Podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré, na niektorých úsekoch dobré. Na zjazdovkách je do 40 cm snehu.

V porovnaní s obdobím Vianoc od 12. januára mierne klesli ceny skipasov vo Vysokých a Nízkych Tatrách. Upravené ceny lyžiarskych lístkov budú platiť do 29. marca. Lyžiari, ktorí si kúpia viacdňové skipasy online cez internet, môžu na lyžovačke ušetriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu