Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Falošní ochrancovia kradnú psov!

„Toto je výjazdová dodávka Slobody zvierat. Ak vaše zviera preberie auto s inou značkou, nepatrínám,“ vysvetlil výjazdár Slobody  zvierat Miro Kotlárik (21).
„Toto je výjazdová dodávka Slobody zvierat. Ak vaše zviera preberie auto s inou značkou, nepatrínám,“ vysvetlil výjazdár Slobody zvierat Miro Kotlárik (21).

BRATISLAVA - Psičkári sú zúfalí a Sloboda zvierat je v šoku! Do bratislavského útulku telefonujú ľudia, ktorí beznádejne hľadajú svojich štvornohých miláčikov. Prípady majú spoločného menovateľa - bielu dodávku! Je vážne podozrenie, že v Bratislave úraduje falošná výjazdová jednotka, ktorá kradne psov z ulice.

„Odchyt zvierat robíme až po nahlásení na našom dispečingu. Od nedele, keď sa vyskytol prvý z piatich prípadov stratených psov, sme nemali žiadne hlásenie, ktoré by sa opisom hodilo na zmiznuté zviera,“ vysvetlila Zuzana Dubčeková zo Slobody zvierat. Dodala, že ich jediné výjazdové vozidlo - taktiež biela dodávka - nebola privolaná k žiadnemu podobnému prípadu.

O prvého psa prišla v nedeľu majiteľka rotvajlera Maxa (4). „So psom bol v ten deň vonku môj známy. Podľa jeho slov vyskočili z bielej dodávky traja muži. Maxovi dali slučku okolo krku, naložili ho do auta a zmizli,“ povedala pani Mária, ktorá to nahlásila na polícii.

Ďalší prípad je z Petržalky. „Volal mi známy, že videl, ako nášho psíka nakladajú do bielej dodávky,“ povedala majiteľka Arinky (10) Andrea. Naposledy zvonil v Slobode zvierat telefón včera ráno. „Volal pán, ktorému sa stratil nemecký pinč (8). Tvrdil, že v tom čase zmizli z blízkeho okolia traja psíci a vo všetkých prípadoch videli svedkovia bielu dodávku,“ uzavrela Dubčeková.


Čo robiť
Radšej si psíkov držte pri sebe, nespúšťajte z nich oči a pozorujte podozrivé autá a ľudí, ktorí si môžu vaše zviera obzerať. O zmiznutiach štvornohých miláčikov už Sloboda zvierat informovala políciu. Keď ste boli svedkom niečoho podobného, alebo aj vám sa podobným spôsobom stratil pes, volajte políciu na čísle 158. Ostatné informácie preberú na dispečingu Slobody zvierat na čísle 02/16 187.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu