Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pozor, prestavba Starého mosta obmedzí dopravu na Šafárikovom námestí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pre rekonštrukciu Starého mosta v Bratislave a budovanie električkovej trate do Petržalky sa budú musieť cestujúci v mestskej hromadnej doprave (MHD) pripraviť na viaceré zmeny.

Od pondelka 13. januára bude zo Šafárikovho námestia vylúčená električková aj autobusová doprava. Ako informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová, dopravný podnik zatiaľ nevie presne povedať dokedy výluka potrvá, cestujúcich budú o zmenách vopred informovať.

Po zmenenej trase bude od 13. januára premávať autobusová linka X13 z Hlavnej stanice v Bratislave. Linka bude jazdiť po okružnej trase z Hlavnej stanice cez Štefánikovu, Suché mýto, Námestie SNP na Rajskú a cez Dunajskú naspäť na Hlavnú stanicu. Zastavovať nebude na zastávkach Nové SND, Malá scéna a Šafárikovo námestie.

Po skrátenej trase budú premávať autobusy č. 78 na trase Dolné hony - Nové SND. Autobus neobslúži zastávky Malá scéna v smere na Most SNP a Šafárikovo námestie. Konečná zastávka autobusu pri Novom SND je na Krupkovej ulici, linka 78 smerom na Dolné hony pôjde od zastávky Malá scéna na Dostojevského rade po svojej stálej trase.

Po okružnej trase budú jazdiť aj autobusy linky č. 95 do Petržalky. Autobusy budú z Petržalky po Malú scénu na Dostojevského rade premávať bez zmeny. Od zastávky Malá scéna pôjdu cez Vajanského a Rázusovo nábrežie, odbočia na Most SNP, cez Panónsku cestu pôjdu na Einsteinovu. Linka bude ďalej jazdiť cez železničné priecestie Pri Starom háji, Černyševského, Muchovo námestie, Farského a Jantárovú cestu.

Odtiaľ smerom na Vyšehradskú pôjde 95 už po svojej stálej trase. Smerom do Petržalky nebude linka č. 95 stáť na zastávkach Šafárikovo námestie, Malá scéna, Landererova a Most Apollo.

Zmeny v mestskej hromadnej doprave sa pre prestavbu Starého mosta dotknú aj električkovej dopravy. Po okružnej trase budú premávať električky linky č. 2 z centra Bratislavy do Nového Mesta. Električky nebudú zastavovať na Šafárikovom námestí a Námestí SNP. Od zastávky Jesenského budú električky pokračovať cez Námestie Ľ. Štúra, Rázusovo nábrežie, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, cez tunel, Kapucínsku, Župné námestie a Obchodnú ulicu.

Od zastávky Poštová k ŽST Nové Mesto pôjde linka č. 2 po svojej stálej trase. Na zastávke Šafárikovo námestie nebudú od pondelka zastavovať ani električky na linke č. 4 z Dúbravky na Zlaté piesky. Medzi zastávkami Most SNP a Kamenné námestie budú električky jazdiť cez Mostovú a Jesenského ulicu.

Zo Zlatých pieskov do Dúbravky budú električky jazdiť bez zmeny. Električky linky č. 6 budú premávať obojsmerne po trase Karlova Ves, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Rázusovo nábrežie, Mostová, Jesenského, Námestie SNP, ďalej cez Obchodnú, Radlinského, Račianske mýto, Račianska, ŽST Vinohrady. Električky nebudú zastavovať na Šafárikovom námestí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu