Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dobré správy pre Bratislavu: Linka X13 bude opäť jazdiť až po Euroveu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Autobusová linka X13 bude od 1. marca opäť premávať z bratislavskej Hlavnej stanice až po nákupné centrum Eurovea.

Po uzavretí Štúrovej ulice pre rekonštrukciu Starého mosta a výstavbu električkovej trate do Petržalky totiž trasu X13 skrátili len po Rajskú. Ako dnes informoval primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, pri linke X13 sa mesto s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) dohodlo na zvýšení výkonov, za obnovenie trasy až po Euroveu radnica ročne na výkonoch zaplatí o 60-tisíc eur viac.

Linka X13 bude od marca premávať z Hlavnej stanice cez Námestie SNP po Rajskú. Odtiaľ sa uličkami dostane na Dostojevského rad a bude pokračovať k nákupnému centru Eurovea. Spoj sa tak vyhne uzavretej Štúrovej ulici, trasa však bude o niečo dlhšia, pripomenul Ftáčnik. "Chceme zachovať príťažlivosť tejto linky a udržať ju pre obyvateľov a takto umožniť prejazd stredom mesta," vysvetlil Ftáčnik.

Štúrovu ulicu v Bratislave pre mestskú hromadnú dopravu uzavreli už 20. januára, o týždeň neskôr ulicou už nemohli prejsť ani autá, otvorená ostala iba pre chodcov. Po zmenenej alebo skrátenej trase premávajú autobusy č. 78, 95 a po okružnej trase jazdia aj električky č. 2, 4 a 6 (zlúčená linka 6 a 7).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu