Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Počasie nás opäť prekvapí: Takéto teploty čakajú Slovensko v januári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prvý mesiac roku 2014 bude teplejší ako január obyčajne býva, naopak, zrážky budú v porovnaní s januárovým priemerom nižšie. Vyplýva to z očakávaní Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Ako meteorológovia konštatujú na webe www.shmu.sk, celý január bude teplotne nadpriemerný. Naopak, úhrn zrážok bude prvé tri januárové týždne pod dlhodobým priemerom, iba počas štvrtého januárového týždňa by zrážková činnosť mala kopírovať priemerný úhrn v tomto mesiaci.

Odborníci zo SHMÚ pripomínajú, že denné teplotné minimá sa v januári pohybujú v rozmedzí od -2 do -7 stupňov Celzia v nížinách a  -5 až -11 stupňov Celzia v hornatých oblastiach. Najvyššie denné teploty sa počas januára priemerne pohybujú v nížinách od -1 do +4 stupňov Celzia a v hornatých oblastiach, najmä na severe Slovenska od -3 do +2 stupňov Celzia. Úhrn zrážok za január v nížinách i horských oblastiach sa v dlhodobom priemere pohybuje od 25 do 60 milimetrov.

Výhľad počasia na mesiac január 2014 zostavil SHMÚ na základe predpovedných materiálov Európskeho centra pre strednodobú predpoveď (ECMWF)na ďalší mesiac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu