Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prokurátorka dozorovala kauzy kyselinárov či bytovej mafie: Teraz končí

Eva Mišíková
Eva Mišíková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prokurátorka Generálnej (GP) prokuratúry SR Eva Mišíková definitívne končí svoju prokurátorskú kariéru.

"Zástupkyňa riaditeľa odboru osobitného určenia Eva Mišíková sa vzdala funkcie prokurátora k 1. januáru 2014," potvrdila dnes hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. Po prvý raz sa informácie o ukončení pôsobenia Mišíkovej na GP SR v médiách objavili v polovici októbra.

Mišíková pôsobila na odbore osobitného určenia, ktorý sa zaoberá najvážnejšími prípadmi organizovaného zločinu. S Mišíkovou sa TASR nepodarilo spojiť, a teda ani položiť otázky, či jej odchod súvisí s príchodom nového generálneho prokurátora Jaroslava Čižnára, následnými personálnymi zmenami a aké má plány do budúcnosti. Mišíkovej služobný mobilný telefón už prevzal iný prokurátor.

Prokurátorka dozorovala viaceré mediálne známe kauzy ako napríklad kyselinárov, dvojnásobnú vraždu v Moste pri Bratislave, prípad takzvanej bytovej mafie alebo policajný gang, ktorý zavraždil Jána Kubašiaka v Polomke. Pracovala aj na prípade banskobystrického bossa Mikuláša Černáka.

Bola však aj pri rozhodovaní o väzbe Karola Mella, ktorého neskôr pre chybu súdu museli prepustiť a Mello následne utiekol do Belize. Mišíková v roku 2010 kandidovala za generálnu prokurátorku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu