Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Za posledných sedem rokov išlo na vzdelávanie z eurofondov 230 mil. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas sedemročného programového obdobia, ktoré končí tento rok, získalo Slovensko z eurofondov pre oblasť vzdelávania 230 miliónov eur. TASR o tom dnes informovala Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu pre štrukturálne fondy EÚ (ASFEU).

Najviac projektov (524) v rámci Operačného programu (OP) Vzdelávanie bolo zameraných na premenu tradičnej školy na modernú. "V sume takmer 100 miliónov eur základné a stredné školy inovovali obsahovú prestavbu vzdelávania, zakúpili didaktické pomôcky, aktivitami projektu vytvorili nový moderný školský vzdelávací program," povedala ASFEU. Stredné školy zas z eurofondov modernizovali vybavenie v odborných učebniach.

Prostriedky z európskych zdrojov išli aj na vzdelávanie na vysokých školách. Celkovo bolo v tejto oblasti podporených 122 projektov v hodnote 100,6 milióna eura. "Projekty podporili zvýšenie kvality vzdelávania ako aj spoluprácu medzi vysokými školami na medzinárodnej úrovni," dodala agentúra.

Podporu získali aj projekty zamerané na vzdelávanie marginalizovaných rómskych komunít a osôb s osobitými vzdelávacími potrebami. Projekty na zvyšovanie vzdelanostnej úrovne rómskych komunít boli vo výške 16,2 miliónov eur.

Celkovo bolo v rámci OP Vzdelávanie vyhlásených 33 výziev v celkovej alokácii 378 miliónov eur. Rôzne subjekty dostali spolu nenávratné finančné prostriedky vo výške 230 miliónov eur. Udelené im boli na základe 814 zmlúv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu