Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Za vodu si na budúci rok nepriplatíme: Viete, koľko stojí meter kubický?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Cena vodného a stočného sa na budúci rok nemení. Ostáva na tej istej úrovni ako doteraz. To znamená, že celkovo domácnosti zaplatia 2,56 eur za meter kubický, pričom sú v tom aj poplatky za odvádzanie dažďovej vody. Ročné náklady priemernej štvorčlennej rodiny za vodné a stočné sú vo výške 247,80 eur. Tieto ceny by mali ostať až do roku 2016.

„Na jeseň tohto roku sme podali na úrad pre reguláciu návrh, aby sa cena nezvyšovala, pretože súčasná cena vodného a stočného pokrýva náklady. Takže za dodávku pitnej vody zaplatí domácnosť 1,31 eura, za stočné 0,9 eura za meter kubický,“ informovala nás ekonomická riaditeľka Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) Aneta Gašparíková.

Priemerná spotreba vody jedného obyvateľa východného Slovenska je 64 litrov za deň, čiže 24 kubíkov. Je to najnižšia spotreba na Slovensku, pretože priemer je okolo 34 kubíkov  za deň. „Vzhľadom na to, že   nedochádza k zmene ceny,  VVS nebude vykonávať mimoriadne odpočty vodomerov v priebehu mesiacov  január a február 2014. Odpočty sa budú realizovať v súlade s platným celoročným harmonogramom odpočtov,“ dodala A. Gašparíková.

VVS v tomto roku oslavuje desiate výročie svojho vzniku. V rámci  svojho jubilea vyhlásila spoločnosť mesačný Generálny pardon na nelegálne odvádzanie odpadových vôd  do verejnej kanalizácie, od 28. mája,  do 29. júna 2013. „Generálny pardon využilo 296 obyvateľov. Týkal sa len dobrovoľne prihlásených zákazníkov, ktorých prípojku predtým neodhalili naši pracovníci,“ dodala ekonomická riaditeľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu