Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SPP nesúhlasí s nižšími cenami plynu, nezodpovedajú ekonomickej realite

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a. s., (SPP) dnes doručili rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), ktorý stanovuje ceny za dodávku zemného plynu pre domácnosti na rok 2014. Informoval o tom hovorca SPP Peter Bednár.

 "Naša spoločnosť v stanovenom termíne podala na základe dohody oboch akcionárov cenový návrh s nulovým navýšením v porovnaní s cenami stanovenými regulátorom na rok 2013. Regulačný úrad rozhodol na základe vlastného uváženia o znížení cien v priemere o 0,23 %," spresnil.

"Napriek tomu, že toto rozhodnutie je veľmi podobné nášmu cenovému návrhu, je potrebné zdôrazniť, že nové ceny plynu absolútne nezodpovedajú ekonomickej realite. S metodikou, ktorú pri svojom rozhodnutí uplatnil regulačný úrad, preto nemôžeme súhlasiť. Vzhľadom na to, že nové ceny nepredstavujú výraznú odchýlku od návrhu schváleného akcionármi, spoločnosť ich bude rešpektovať a nebude proti rozhodnutiu podnikať žiadne následné kroky," povedal hovorca.

Predseda ÚRSO Jozef Holjenčík dnes na brífingu informoval, že cena plynu za dodávku pre domácnosti v budúcom roku v priemere medziročne klesne 0,23 %. "Okrem menšej zmeny koncových cien za dodávku plynu pre domácnosti prichádza aj k zmene variabilnej sadzby maximálnych cien za dodávku plynu malým podnikom. Priemerné ceny za dodávku plynu malým podnikom v roku 2014 poklesnú o 6,53 %," spresnil šéf regulačného úradu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu