Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dobré správy pre lyžiarov: Zasnežuje sa už aj v Tatranskej Lomnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – V pondelok večer začali zasnežovať už aj v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica.

„V pondelok v noci okolo 22:00 sa spustilo zasnežovanie aj v Tatranskej Lomnici na Bukovej hore I, na Bukovej hore západ a na Grand slnečná,“ informovala Zuzana Fabianová zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

V Tatranskej Lomnici je momentálne v prevádzke 50 snežných diel a tyčí. Podmienky na zasnežovanie v tomto nižšie položenom stredisku vo Vysokých Tatrách stále nie sú ideálne. Teploty sa pohybujú len okolo mínus troch stupňov Celzia. V Tatrách stále fúka silný vietor, čo spôsobuje problémy pri zasnežovaní.

O niečo lepšia situácia je na vyššie položenom Štrbskom Plese, kde začali so zasnežovaním už z nedele na pondelok. V prvej etape zasnežujú svah Interski, ktorý bude pravdepodobne ako prvý lyžiarsky svah v prevádzke vo Vysokých Tatrách v novej zimnej sezóne.

Teplota sa tu momentálne pohybuje okolo mínus šesť až sedem stupňov Celzia. Na Štrbskom Plese je v prevádzke 16 snežných diel. O tom, či sa bude dať na svahu Interski na Štrbskom Plese lyžovať už 29. novembra, je podľa Fabianovej ešte predčasné hovoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu