Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vysoké Tatry ponúknu v zime až 80 km bežeckých trás

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Región Vysoké Tatry ponúkne v zime, v prípade vhodných snehových podmienok, vyše 80 kilometrov upravovaných bežeckých tratí. Bežecké trasy budú k dispozícii v oblasti Starého Smokovca, Tatranskej Lomnice, Štrbského Plesa a Veľkej Lomnice.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry investuje do projektu lyžiarskych bežeckých trás počas nadchádzajúcej zimy viac ako 50 000 eur. „Záujem o bežecké lyžovanie po istom útlme opäť rastie. Preto je prirodzené, že sme sa snažili investovať aj do takejto aktivity, aj keď je v porovnaní so zjazdovým lyžovaním menej využívaná,“ uviedol predseda predstavenstva Regiónu Vysoké Tatry Ján Mokoš.

Bežecké trasy budú mať svoje vlastné značenie a pokiaľ to poveternostné podmienky dovolia, budú denne upravované. Región Vysoké Tatry ide podľa Mokoša s dobou a aj preto budú lyžiarske bežecké trasy aj na internete. Záujemcovia si budú môcť overiť aktuálny stav a zjazdnosť trás, ako aj mapy jednotlivých okruhov prostredníctvom novej mobilnej aplikácie. V Tatrách si vhodnú bežeckú trasu vyberú nielen vrcholoví športovci, ale aj úplní začiatočníci.

„Aj vďaka projektu regiónu sú bežecké trasy na Štrbskom Plese homologizované a väčšina z nich je vyhovujúca aj pre profesionálnych športovcov. Pripravili sme rovnako i trasu vhodnú pre nenáročných bežkárov, po chodníku okolo Štrbského plesa. Verím, že bežecké možnosti Štrbského Plesa návštevníci počas zimnej sezóny ocenia a užijú si túto krásnu lokalitu nielen na zjazdovkách, ale tiež na bežeckých trasách,“ uviedol starosta obce Štrba Michal Sýkora.

Štrbské Pleso ponúka v rámci Vysokých Tatier najviac bežeckých trás – 26,5 kilometra. Trasy vo Veľkej Lomnici a v Starom Smokovci v celkovej dĺžke takmer 30 kilometrov sú vhodné najmä pre rekreačných bežcov na lyžiach. Zdatnejší lyžiari môžu využiť trasy v Tatranskej Lomnici a v jej okolí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu