Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fatálna zámena liekov v Bytči: Pacientka pár týždňov po ich užívaní zomrela!

Marta je presvedčená, že za smrť jej matky môže lekáreň
Marta je presvedčená, že za smrť jej matky môže lekáreň (Zdroj: TV JOJ)

BYTČA - Mohla ešte žiť? K fatálnemu pochybeniu došlo nedávno v lekárni v Bytči, kde pacientke omylom vydali zlé lieky a tá pár týždňov na to zomrela. Jej dcéra Marta je presvedčená o tom, že za smrť matky môže práve osudná zámena liekov a nebyť chyby lekárnikov, ešte by žila. Tí priznali, že lieky zamenili, no za úmrtie pacientky vraj zodpovední byť nemusia.

Martina mama mala problémy so srdcom a neskôr sa pridali aj ťažkosti so zavodnením organizmu. Keď sa jej stav zhoršil, lekár jej predpísal silnejšie lieky s močopudnými účinkami. Tie jej dcéra vybrala v lekárni v Bytči, no lekárnici jej vraj vydali iné, aké boli na recepte."Podľa môjho názoru urobila chybu pani magistra v lekárni, ktorá vydala slabšie lieky," povedal pre Tv JOJ Marta.

V lekárni jej mali vydať lieky síce s rovnakým názvom, no s menším množstvom účinnej látky. Martina mama tak aj po ich užití bola celá zavodnená a opuchali jej nohy. Stav sa jej zhoršil až natoľko, že voda presakovala aj pätami, kde sa staršej pani tvorili drobné trhlinky. Koncom júla nakoniec v žilinskej nemocnici zomrela a jednou z príčin smrti malo byť aj zavodnenie.

Lekárnici síce chybu priznávajú, no tvrdia, že pacientku sa snažili ihneď po zistení zámeny kontaktovať. "Mne je to naozaj ľúto. Verte, že my sme Vám matku určite zabiť nechceli," povedala jedna z pracovníčok. Lekáreň tvrdí, že zlé lieky príčinou smrti byť nemuseli, konečné slovo však bude mať až Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý celý prípad prešetrí.

Každý pacient od zdravotníkov očakáva, že dostane najlepšiu možnú starostlivosť bez toho, aby bolo ohrozené jeho zdravie. Realita je však iná! Prečítajte si na Vyšetrení o najväčších pochybeniach slovenských lekárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu