Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mrazivé priznanie komplica sýkoriek: Na Deáka som strieľal štyrikrát, Roháč so samopalom netrafil!

Jurij Fejer Zobraziť galériu (2)
Jurij Fejer (Zdroj: Foto: topky.sk)

BRATISLAVA - Žeby sa vraždu bratislavského podnikateľa po štrnástich rokoch konečne podarilo objasniť? Výpovede dvoch svedkov zo skupiny sýkorovcov tomu nasvedčujú. Ich komplic Jurij Fejer sa totiž priznal, že bol jedným zo strelcov na Romana Deáka v októbri 1999.

Za druhého páchateľa označil Jozefa Roháča, ktorý je za iné činy vo väzbe v Maďarsku. Píše o tom denník Sme. "Začalo sa strieľať. Ja neviem, či som vystrelil tri alebo štyrikrát, nepamätám si. Ja som mieril na neho. Bol som v šoku," vypovedal Fejer minulý týždeň. Strieľal z pištole, Roháč mal podľa neho samopal. Podobne predtým vypovedal Juraj Billik. Ešte si spomenul, že Jozef netrafil dobre a obeť potom zasiahol Jurij dvoma ranami.

Billik bol podľa vlastných slov v sedemčlennej rote, ktorá vraždu pripravovala. S ďalším zo sýkorovcov Danielom Vanišom označujú za objednávateľa atentátu podnikateľa Mareka Trajtera, ktorého polícia zadržala v septembri na Seychelách. Za Deákovu smrť mal zaplatiť desať miliónov korún šéfovi gangu Robertovi L., pričom motívom boli Deákove majetky.

Marek Trajter
Zobraziť galériu (2)
Marek Trajter  (Zdroj: BF)

Sme ďalej píše, že Vaniš spoznal Trajtera aj podľa fotografie. Pripomenul, že ho videl vlani v televízii Markíza vo vianočnom vydaní relácie Modré z neba. Moderátor Vilo Rozboril Trajtera uviedol ako chlapíka, ktorý chcel prispieť ľuďom z jeho príbehov. Odovzdal mu v obálke šesťtisíc eur. Počas nakrúcania sedel v hľadisku. Rozboril oznámil, že ho darca zaprisahal, aby neprezradil jeho meno. Hneď potom ho predstavil a ukázala ho aj kamera.

Obvinenie z Deákovej vraždy Trajter odmieta. Vo výpovedi tvrdil, že boli kamaráti. Zlikvidovať ho vraj nemal dôvod, lebo podnikal v úplne inej oblasti. Svedkovia si podľa neho všetko vymysleli, aby im znížili tresty. Priznal, že sa pozná s Robertom L., ale stretávali sa vraj len sporadicky. Opísal, ako ho Robert v roku 2010 s rodinou pozval na oslavu synových narodenín. Prekvapením pre deti bola účasť na nakrúcaní seriálu Mafstory v Joj. "Pripravený autobus ich odviezol do štúdia na Kolibe."

Denník tvrdí, že Fejer pred vyšetrovateľom opísal aj ďalšie vraždy vrátane atentátu na Eduarda Diniča v máji 1998. Nálož podľa neho uložil Roháč a pokyn na odstránenie dal opäť Robert L., aby sa zbavil konkurencie. Momentálne je na úteku. Vlani v lete na Roberta vydali zatykač a pátra po ňom Interpol. Zmizol krátko predtým, ako sa oňho začali policajti zaujímať, istý čas sa zdržiaval v Česku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu