Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vlaky z Nemecka budú pravdepodobne pre zlé počasie meškať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V Nemecku pre zlé počasie nejazdia vlaky, čo sa pravdepodobne dotkne aj Slovenska. Ako informuje hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová, vlaky z Nemecka zrejme budú meškať.

Ide o vlaky, ktoré z Nemecka pokračujú na trati Praha – Brno – Bratislava do Budapešti. Meškať zrejme budú vlaky EC 171 Hungaria s príchodom do Bratislavy o 15:47 aj EC 175 Jan Jesenius s príchodom do nášho hlavného mesta o 19:47.

Vlakovú dopravu v Nemecku od pondelka prerušili na trati Dortmund - Hannover - Berlín, a to pre nepriaznivé poveternostné podmienky. Postihnuté sú aj trate Hamburg - Hannover, Norddeich - Münster, Hamburg - Berlín, Hamburg - Bremen, Bremen - Hannover, Hannover - Bielefeld - Hamm (Westf), Hannover - Paderborn - Hamm (Westf), Braunschweig - Magdeburg. Pravdepodobne prerušia dopravu i na trati Hannover - Wolfsburg - Berlín. Nemecké železnice upozorňujú, že momentálne nie je možné spresniť, kedy prevádzku obnovia. Zároveň oznamujú, že nie je možné vlaky ICE a IC vypraviť po odklonových tratiach.

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia +421 2448 58 188, ktoré má nepretržitú prevádzku. Informácia získajú i v zákazníckych centrách železničnej spoločnosti Slovensko, v osobných pokladniciach či na e-mailovej adrese info@slovakrail.sk alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

Silná búrka, ktorá zasiahla časť Európy, narobila problémy vo viacerých krajinách. Búrku sprevádzal hustý dážď a vietor miestami o sile až 160 kilometrov za hodinu, ktorý vyvracal stromy a elektrické stĺpy. Výčiny počasia narobili problémy v doprave, pričom letiská zrušili desiatky letov a železničiari nevypravili mnohé vlaky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu