Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lamačanov trápi anténa mobilného operátora na jednom z obytných domov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V bratislavskom Lamači dnes pre obyvateľov zorganizovali prednášku o škodlivosti žiarenia mobilných telefónov, bezdrôtových technológií a energetických polí.

Prednáška súvisela so snahou komisie životného prostredia miestneho zastupiteľstva v Lamači presunúť anténu mobilného operátora, ktorá je na streche obytného domu na Heyrovského 8 v Lamači.

Na prednášku preto dostali pozvanie aj všetci obyvatelia z obytného domu, na ktorom je umiestnená anténa. Prišiel však iba jeden z nich. Členovia komisie životného prostredia sa tak spolu s prítomnou približne tridsiatkou občanov rozhodli, že tému verejne prerokujú na novembrovom zasadaní miestneho zastupiteľstva.

"Na zastupiteľstvo pozveme ešte raz majiteľov všetkých bytov na Heyrovského 8, zástupcu mobilného operátora i zástupcov médií," uviedol predseda komisie životného prostredia Miestneho zastupiteľstva v Lamači Pavol Čech. Je presvedčený, že anténa a jej žiarenie má výrazný negatívny vplyv na zdravie i životy ľudí. "Sám som v tej časti býval, viem, o čom hovorím," povedal Čech. Zdôraznil, že za zrušenie antény by mali v Lamači bojovať všetkými možnými prostriedkami.

"Chceme presvedčiť ľudí z Heyrovského 8, aby vypovedali zmluvu s mobilným operátorom a anténa sa dostala do extravilánu mestskej časti," zdôraznil Čech, ktorý verí, že obyvatelia z Heyrovského 8 preukážu spolupatričnosť s obyvateľmi okolitých domov. "Za zisk, ktorý majú oni z antény na streche svojho domu, totiž trpia obyvatelia v okolí," povedal Čech.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu