Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Aféra okolo dopravného servisu: Rádio Expres obvinilo Stellu z kopírovania!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rádio Expres tvrdí, že nachytalo svojich konkurentov pri vykrádaní svojho dopravného servisu. Podľa rádia spoločnosť Stella Centrum neoprávnene preberá informácie z Expresu a potom ich za peniaze predáva konkurenčným rádiám. Stella Centrum tvrdí, že ide iba o antireklamnú kampaň zo strany Expresu.

Rádio Expres nachystalo na svoju konkurenciu jednoduchú fintu. Do svojho dopravného servisu zaradilo niekoľko vymyslených hlásení. Ako napríklad odstavený kamión v neprehľadnej zákrute na ceste medzi Popradom a Svitom. V hláške bol malý chyták, cesta medzi Popradom a Svitom je úplne rovná, nemá žiadne neprehľadné zákruty. Vymyslený kamión o pár minút neskôr už ohlasoval aj Stella Servis, od ktorého nakupujú dopravné informácie iné komerčné rádiá, konkurenti Expresu. Takto vyzeral celý chyták na videu:

"Stella centrum, ako najstarší odborný dopravný servis na Slovensku, sa za 17-rokov svojho pôsobenia s tak sofistikovane pripravenou antikampaňou ešte nestretol," reagoval podľa stránky Omediach.com Viliam Brtáň, riaditeľ Stella centra. Podľa Brtáňa sa Expres iba pustil do konkurencie, ktorá mu šliape na päty. Zverejnené falošné informácie podľa neho automaticky prevzal systém Stella servisu. Ako menej závažné ich potom následne neoverovali, ale poskytli priamo rádiám, ktoré informácie od Stelly kupujú.

Kradli už aj počasie

Podobná situácia sa pred niekoľkými rokmi odohrala medzi Slovenským hydrometeorologickým ústavom a webovou službou Meteo.sk. Ústav vtedy na svoju webstránku umiestnil niekoľko nesprávnych údajov o teplotách, aby tak overil, či Meteo.sk používa vlastné merania, alebo ich iba kopíruje od SHMÚ. Meteo.sk falošné údaje prevzalo. Na obvinenia z ich kradnutia verejne nereagovalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu