Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ján Slota prišiel o časť svojho luxusného majetku: Je legendárny politik na mizine?

Koláž. Ján Slota a lietadlo DA-42 TwinStar. Zobraziť galériu (2)
Koláž. Ján Slota a lietadlo DA-42 TwinStar. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Dolietal? Dvojmotorové lietadlo DA-42 Twin Star, na ktorom lietal Ján Slota, už nie je jeho majetkom. Kam sa podel legendárny aeroplán?

Ján Slota ešte pred nedávnom budil pozornosť luxusným dvojmotorovým lietadlom DA-42 Twin Star. Nákupná cena takéhoto lietadla je zhruba 445 tisíc eur za nový stroj a nejeden radový občan sa pýtal, kde na to bývalý predseda SNS vzal. Dnes je však isté, že Ján Slota svoj aeroplán predal. Pri pohľade do internetových registrov sme si všimli, že lietadlo už nemá slovenské imatrikulačné označenie OM-HLF. Stroj rovnakého typu a rovnakého výrobného čísla nosí dnes švédsku imatrikuláciu SE-MCN a patrí škandinávskej leteckej škole. Spoločnosť lietadlo oficiálne zaregistrovala 15. februára tohto roku. Firma Diamond Flight Academy poskytuje výcvik práve na tomto type lietadiel.

Že by Ján Slota sekol s lietaním? S bývalým predsedom SNS sa nám spojiť nepodarilo a jeho manželka sa odmietla ku transakcií vyjadriť. "Ja neviem o akom lietadle hovoríte," povedala nám a zložila telefón.

DA-42 Twin Star
Zobraziť galériu (2)
DA-42 Twin Star  (Zdroj: Wikipedia.org/MilborneOne)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu