Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Dokumentáciu k hausbótom sa snažia dať do poriadku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Vodohospodárska výstavba (VVB) sa snaží dať všetky pozemky v blízkosti Jarovského ramena a objekty na nich postavené do poriadku.

Dnes o tom informovala hovorkyňa VVB Diana Migaľová Baschierová. Z toho dôvodu sa podľa jej slov začal proces udeľovania súhlasov na umiestnenie vyväzovacích prvkov pre tie plávajúce zariadenia, resp. žiadateľov, ktorí doložili všetky potrebné dokumenty. Takisto ide o tých žiadateľov, ktorí na pozemku v blízkosti hausbótu nemali vybudované žiadne nepovolené stavby.

Vodohospodárska výstavba podala 31. júla na Miestny úrad bratislavskej mestskej časti Rusovce podnet vlastníka/správcu pozemku na začatie konania. Išlo o podnet na odstránenie existujúcich nepovolených stavieb v súlade so zákonom o územnom plánovaní a stavebnom poriadku.

Všetkých majiteľov hausbótov na Jarovskom ramene vyzvali, aby do 30. apríla dodali podniku Vodohospodárska výstavba dokumenty potrebné k stavbe na jej pozemku. Konkrétne išlo o projektovú dokumentáciu k vyväzovacím prvkom, geodetické zameranie vyväzovacích prvkov, stanovisko Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) k povoleniu k státiu na vode, rozhodnutie o povolení státia od Štátnej plavebne správy a vyjadrenie Odvodného úradu životného prostredia, ako aj dokumentáciu súvisiacu s vybudovanými resp. plánovanými elektrickými prípojkami.

Najväčšími problémami, ktoré odhalili pri kontrolách hausbótov, boli prístrešky, altánky, suché toalety a kontajnery, ktoré na pozemkoch vznikli bez súhlasu vlastníka, ktorým je Vodohospodárska výstavba. Tie patria medzi nepovolené stavby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu