Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Policajný prezident Gašpar zmeny vo vedení kriminálnej agentúry nekomentuje

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Policajný prezident Tibor Gašpar nechce hovoriť o výmene riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry. „Personálnu politiku nebudem cez médiá vôbec komentovať,“ povedal po dnešnej tlačovej besede, kde informoval o prípade korupcie vo futbale.

Informáciu o novom šéfovi Národnej kriminálnej agentúry priniesli dnes Hospodárske noviny. Milana Tökölyho vystriedal na tomto poste od septembra Daniel Goga. Do funkcie riaditeľa špecializovaného útvaru ho vymenoval policajný šéf Tibor Gašpar.

Hospodárske noviny napísali, že Goga bol zástupcom krajského riaditeľa v Nitre v čase akcie z augusta 2008, pri ktorej zomreli dvaja ľudia – policajt Róbert Vida a oznamovateľ lúpeže Ivan Rigo. Polícia vtedy chcela dolapiť páchateľov tak, že nafingovala lúpež zmenárne v Leviciach. Podľa novín bol pod plánom akcie Goga podpísaný.

„Ak zistím, že bol podrobne informovaný, že s tým bol problém a má s tým súvis, tak mu povieme, že by bolo vhodné, aby z polície odišiel,“ citujú Hospodárske noviny slová vtedajšieho policajného prezidenta Jána Packu. Goga z funkcie napokon odišiel, spolu s ním krajský riaditeľ Ján Štark a riaditeľ krajskej kriminálky Mário Machovec, dodali noviny.

Packa dnes hovorí, že Goga až taký podiel viny na tom, čo sa stalo, nenesie. „Akciu v Leviciach sme dôkladne vyšetrili a vyšlo nám, že osoby prítomné priamo na akcii niesli 70-percentný podiel viny a ich nadriadení 30-percentný podiel,“ skonštatoval pre denník Packa, ktorý je dnes šéfom automobilových opravovní ministerstva vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu