Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ministerstvo ide nakúpiť milión vízových nálepiek za 630-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Viac než milión kusov slovenských schengenských vízových nálepiek chce nakúpiť rezort diplomacie. Za 1 050 000 kusov zaplatí 630-tisíc eur, vyplýva z oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania.

Výsledkom súťaže bude sedemročná rámcová dohoda. Pri výbere má rozhodnúť najnižšia cena, pričom sa použije aj elektronická aukcia.

Ministerstvo zahraničných vecí plánuje objednávať 150-tisíc kusov nálepiek ročne. "Predpokladaný počet 150-tisíc kusov vízových nálepiek za rok je založený na predchádzajúcej spotrebe vízových nálepiek a v ďalších rokoch môže klesnúť alebo stúpnuť," uvádza sa v oznámení. V rámci jednej objednávky ministerstvo objedná minimálne 30-tisíc vízových nálepiek.

Vízová nálepka bude mať obdĺžnikový tvar a musí obsahovať priestor pre fotografiu, optický variabilný znak (kinegram), logo pozostávajúce z písmen označujúcich Slovenskú republiku "SK" s efektom latentného obrazu, označenie vízum napísané veľkými písmenami, ktoré má v závislosti od uhla pohľadu zelenú alebo červenú farbu, predtlačené deväťmiestne číslo vízovej nálepky s osobitným typom písma a kód krajiny pozostávajúci z troch písmen "SVK".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu