Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Marek zadržiavaný v Iráne: Rodina tŕpne strachom, priateľke poslal SMS

Marek Stolarčík je naďalej v Iráne Zobraziť galériu (2)
Marek Stolarčík je naďalej v Iráne (Zdroj: FB)

KEŽMAROK – Zatiaľ čo rodiny šiestich slovenských paraglajdistov, ktorých nedávno úspešne prepustili zo zadržiavania v Iráne, sú od radosti bez seba, príbuzní ostatných dvoch naďalej prežívajú chvíle neistoty a strachu. Iránske orgány stále prešetrujú Mareka Stolarčíka a Pavla Šeligu a rokovania o ich vydaní pokračujú. Hoci sú väznení, spojenie s najbližšími nestrácajú a dúfajú v šťastný koniec.

Príbuzní profesionálneho fotografa Mareka Stolarčíka, jedného z väznených paraglajdistov v Iráne, si stále nemôžu vydýchnuť. Tamojšie orgány v súvislosti s ním prešetrujú ďalšie podozrenia a jeho návrat domov spolu s ďalším zadržiavaným Pavlom Šeligom je nejasný.

„Vôbec neviem, čo s ním je. Pravdupovediac, ani ostatní to nevedia, ani to, čo tam presne robil,“ povedal denníku Korzár Marekov bratranec. Avšak hoci informácie o ich väznení v Iráne sú strohé, kontakt s najbližšími vraj nestrácajú. Marek dokonca pred časom telefonoval s priateľkou a poslal jej aj jednu SMS.

„Hovoril, že sa má dobre a že jeho prepustenie sa rieši,“ prezradila s tým, že telefonické spojenie povolila iránska strana. Aj keď chvíle neistoty ju aj Marekovu rodinu zožierajú, dúfajú, že domov sa už čoskoro vráti domov tak, ako jeho šiesti kamaráti.

Paraglajdisti stihli pred zadržaním z Iránu poslať zopár fotografií.
Zobraziť galériu (2)
Paraglajdisti stihli pred zadržaním z Iránu poslať zopár fotografií.  (Zdroj: FB, paraglidingslovakia.com)

Rodiny už prepustených paraglajdistov sú z ich návratu nadšení, no o podrobnostiach ich väznenia mlčia. Odporučilo im to vraj ministerstvo zahraničia s varovaním, že by to mohlo uškodiť dvom naďalej zadržiavaným.

Slovákov zadržali v máji pre podozrenie zo špionáže. Stalo sa tak neďaleko stredoiránskeho mesta Isfahán, pri ktorom sa nachádzajú zariadenia na spracovanie a obohacovanie uránu. Dôvodom malo byť to, že do Iránu priniesli nedovolené zariadenie po kusoch a používali ho nelegálne. Z padákových klzákov mali robiť zábery zakázaných oblastí. O ich prepustenie sa rezort diplomacie snažil už dlhšiu dobu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu