Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemocnice majú problém s platením: Dlh na poistnom presiahol 70 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdravotnícke zariadenia dlhovali ku koncu júla na poistnom Sociálnej poisťovni vyše 70 miliónov eur. Od konca minulého roka sa tak ich pohľadávky zvýšili o 21,3 milióna eur. Vyplýva to z informácie Sociálnej poisťovne pre vládu.

Pohľadávky voči štátnym zdravotníckym zariadeniam dosiahli ku koncu júla 43,02 milióna eur. Za mesiac tak vzrástli o viac ako 4,4 milióna eur. Problém s platením majú podľa Sociálnej poisťovne Univerzitná nemocnica Bratislava, Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava a Národná transfúzna služba SR, Bratislava.
      
Dlhy transformovaných zdravotníckych zariadení predstavovali takmer 27,04 milióna eur. Za mesiac sa tak zvýšili o takmer 1,5 milióna eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia mesačných odvodov bol zaznamenaný v desiatich zariadeniach.
      
Sociálna poisťovňa evidovala celkovo 20 sledovaných zdravotníckych zariadení s pohľadávkou. Z toho je päť štátnych a 15 transformovaných zdravotníckych zariadení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu