Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Univerzita Komenského by mala privítať takmer 9000 prvákov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Univerzita Komenského v Bratislave by mala v nadchádzajúcom akademickom roku privítať takmer 9 000 nových študentov na bakalárskom stupni štúdia a spojenom bakalárskom a magisterskom stupni.

Predpokladaný počet prvákov je 8 978, v minulom roku sa do prvých ročníkov na bakalárskom stupni zapísalo 9 729 študentov. Informoval o tom prorektor univerzity pre študijné veci Ján Pekár.

Na Univerzite Komenského každoročne študuje približne 27 000 študentov. Podobný počet očakávajú aj v akademickom roku 2013/2014. Najväčší záujem bol tento rok o študijný program všeobecné lekárstvo, na ktoré si prihlášku podalo 4161 záujemcov.

Obľúbený je aj manažment, na ktorý sa tento rok na bakalársky stupeň, resp. na spojený prvý a druhý stupeň štúdia, prihlásilo 1266 študentov. Trojicu programov, na ktoré sa každoročne hlási najviac budúcich vysokoškolákov, uzatvára právo, ktoré by na Univerzite Komenského chcelo študovať 1112 nových záujemcov.

Naopak, najmenej atraktívne sú na Univerzite Komenského pre záujemcov študijné programy ako nábožensko-kultúrne štúdiá či nemecký jazyk a kultúra - francúzsky jazyk a kultúra. Na tie si za posledné dva roky na bakalársky stupeň štúdia nikto prihlášku nepodal.

Budúci vysokoškoláci neprejavujú záujem ani o niektoré učiteľské programy. Ide napríklad o učiteľstvo dejepisu a biológie, environmentalistiky a chémie, filozofie a hudobnej výchovy alebo hudobnej výchovy a výtvarnej výchovy. Ani na tieto programy sa v tomto ani minulom roku na bakalársky stupeň nikto nehlásil.

Nový akademický rok 2013/2014 sa na Univerzite Komenského v Bratislave začína 23. septembra 2013. Slávnostne ho v aule univerzity o 11:00 otvorí jej rektor Karol Mičieta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu