Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Počasie na víkend: Príde túžobné ochladenie, o viac ako 10 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thecia.com.au)

BRATISLAVA - A predsa len príde! Ochladenie, po ktorom väčšina z nás túži už nejaký ten deň, sa dostaví tento víkend. Dnes sa ešte budeme musieť potrápiť s vysokými teplotami, ale čakajú nás aj silné búrky. No a v nasledujúcich dňoch klesne teplota aj o viac ako desať stupňov.

Dnes - jasno až polooblačno. Popoludní v západnej polovici územia a na severe pribúdanie oblačnosti a na mnohých miestach prehánky a búrky, ojedinele intenzívne a s krúpami. Najvyššia denná teplota 32 až 37 stupňov, na severe miestami okolo 30. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 23 stupňov. Slabý až mierny premenlivý, na západe prevažne severný vietor 4 až 8 m/s, miestami v nárazoch okolo 12 m/s.

Sobota - na Slovensko bude smerovať zvlnený studený front. Veľká oblačnosť a na viacerých miestach prehánky a búrky, ktoré môžu byť lokálne aj intenzívne. Cez deň od západu ubúdanie zrážok a neskôr aj zmenšovanie oblačnosti. Nočná teplota 19 až 14, denná teplota 24 až 29, na severe miestami okolo 21 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor 4 až 9, v nárazoch miestami okolo 15 m/s.

Nedeľa - od severu k nám bude prúdiť chladnejší vzduch. Prevažne polooblačno, ojedinele prehánky. Nočná teplota 16 až 11 stupňov, denná 23 až 28, na severe miestami okolo 20. Severozápadný až severný vietor 2 až 6 m/s.

Slovenský hydromoteorologický ústav vydal na dnes viacero výstrah. Výstraha druhého stupňa pre vysoké teploty platí pre Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky, Trnavský, Prešovský a Žilinský kraj a výstraha tretieho stupňa platí pre Banskobystrický a Košický kraj. Ďalej platí aj výstraha pre búrky prvého stupňa v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji a výstraha druhého stupňa v Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu