Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Slota: SNS je štandardná politická sila, ktorá patrí do Európy

Predseda SNS Ján Slota
Predseda SNS Ján Slota

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota si nemyslí, že by sa tón jeho vyjadrení proti SMK pod tlakom vládnej zodpovednosti zjemnil. Povedal to v rozhovore pre SITA a Slovenský rozhlas.

"Stále kritizujeme a budeme kritizovať niektoré kroky a rozhodnutia politikov SMK, pretože sme presvedčení, že politický subjekt, ktorý spochybňuje Trianon a Benešove dekréty, nemá na slovenskej scéne čo robiť," povedal Slota. Predseda SNS si myslí, že sa niektoré jeho vyjadrenia na adresu SMK pred voľbami umelo nafukovali.

"Politici SMK si dali tú nadprácu, aby preložili frázy vytrhnuté z kontextu do angličtiny a rozdali to v Európskom parlamente najmä poslancom socialistickej frakcie a týmto umelo vytvárali dojem niečoho, čo SNS absolútne neprináleží," dodal Slota s tým, že SNS má veľmi ďaleko k extrémnemu nacionalizmu, šovinizmu alebo neznášanlivosti.

"Za poradcu som menoval pána Fizika z Rómskeho parlamentu, aj keď som mu hneď povedal, že ho budem nazývať cigánsky parlament, pretože aj eskimákov budem vždy volať eskimákmi a nie podľa toho, ako sa sami nazývajú, ten názov som si ani nezapamätal," povedal Slota s tým, že SNS sa ukázala celému svetu ako štandardná politická sila, ktorá patrí do demokratickej Európy i do Európskej únie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu