Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

V sobotu u nás padol teplotný rekord: Kde a koľko namerali?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NITRA - Teplotný rekord napriek veľmi horúcemu počasiu na celom území Slovenska padol len v Nitre. Ako informovala Jana Čerbová zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), dnes 27. júla v Nitre namerali 36 stupňov Celzia.

Prekonaný tak bol rekord pripadajúci na tento deň z roku 1988, kedy tu namerali 35,1 stupňa Celzia. Podľa hydrometeorológov sa dnes teploty na našom území pohybovali od 34 do 36 stupňov Celzia.

Od extrémnych horúčav si podľa predpovedí neoddýchneme ani v nadchádzajúcich dňoch. SHMÚ vydal na nedeľu 28. júla výstrahu druhého stupňa pred teplom pre celé Západné Slovensko a juh Stredného Slovenska. Na juhozápade krajiny sa môžu teploty vyšplhať až na 38 stupňov Celzia, v severnejších okresoch západného Slovenska a na juhu Banskobystrického kraja meteorológovia predpovedajú teploty do 37 stupňov Celzia. Na ostatnom území Slovenska je vyhlásená výstraha prvého stupňa, teploty sa tu budú pohybovať od 32 až 35 stupňov Celzia. 

Mimoriadne extrémne horúčavy zasiahnu Slovensko v pondelok 29. júla. Výstraha druhého stupňa bude platiť pre celé Západné Slovensko, juh Stredného a Východného Slovenska, teploty tu môžu vystúpiť až na 39 stupňov Celzia. Na severe Slovenska sa budú teploty podľa meteorológov pohybovať od 32 do 35 stupňov Celzia, v horských oblastiach od 30 do 34 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu