Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tropické teploty netrápia iba zdravie: Problémy majú aj naše cesty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Extrémne vysoké teploty sa podpisujú aj pod zhoršenú kvalitu niektorých úsekov diaľnic. Ako povedal hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík, problémovým je hlavne úsek na diaľnici D2 Bratislava - Malacky.

Lokálne deformácie sú aj na diaľnici D1 Trenčín - Považská Bystrica. "Vysoké teploty negatívne pôsobia na povrch vozovky, asfalt vplyvom vysokej teploty a tlaku postupne stráca svoju pevnosť, vytvárajú sa ojedinelé nerovnosti (hrby, priehlbiny) ako aj súvislé pozdĺžne nerovnosti (koľaje)," vysvetlil Jánošík. Všetky úseky diaľnic a rýchlostných ciest podľa jeho slov monitorujú a zabezpečujú odstraňovanie deformácií vzniknutých v dôsledku vysokých teplôt.

Slovensko tento týždeň postihli extrémne horúčavy. Maximálna denná teplota podľa meteorológov dnes stúpne najmä v južných okresoch západného Slovenska na 35 až 38 stupňov. V pondelok môže ortuť teplomera dosiahnuť až 39 stupňov Celzia. Extrémne horúčavy atakujú dlhodobé rekordy maximálnej dennej teploty vzduchu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu