Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Teploty sa šplhajú k 40 stupňom: Meteorológovia takto menia výstrahu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pre niekoľko okresov Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja už platí výstraha druhého stupňa pre extrémne horúčavy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že teplota vzduchu sa môže vyšplhať až na 36 stupňov.

Pre okresy Senica, Malacky, Pezinok, Bratislava, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Šaľa, Nové Zámky a Komárno platí výstraha druhého stupňa, pre zvyšok juhozápadu krajiny platí naďalej prvý stupeň. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," informuje SHMÚ.

V nedeľu 28. júla sa ľudia v južných a západných okresoch musia pripraviť na extrémne horúčavy, pre ktoré SHMÚ vydal výstrahu druhého stupňa. Očakáva sa, že maximálna teplota dosiahne počas dňa minimálne 35 až 38 stupňov Celzia.

Druhý stupeň platí aj pre pondelok 29. júla, tentoraz horúčavy zasiahnu celý juhozápad a juh krajiny. V niektorých lokalitách môže teplota vzduchu dosiahnuť až 39 stupňov Celzia. Pre zvyšok Slovenska platí výstražný prvý stupeň. SHMÚ upozorňuje, že takéto vysoké teploty môžu vážne ohroziť zdravie a tiež môžu spôsobovať

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu