Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spoznajte krásu Álp z Hotela Helenenburg

(Zdroj: Hotel Helenenburg)

O tom, že to ide, sa už v minulosti presvedčila rakúska cisárovná „Sissi“, ktorá s obľubou navštevovala horský hotel Helenenburg v čarokrásnom prostredí v malebnom mestečku Bad Gastein. Nachádza sa u našich západných susedov v Rakúsku, len hodinu cesty od Salzburgu, ktoré preslávil najmä jeho rodák Wolfgang Amadeus Mozart.

Spojte príjemné s užitočným!

Hotel Helenenburg leží v nadmorskej výške 1100 metrov, čo spĺňa charakteristiku klimatických kúpeľov, v Národnom parku Hohe Tauren s kryštálovo čistým vzduchom a ideálnym miestom na aktívnu dovolenku v každom ročnom období. Jarné, letné i jesenné obdobie žičí najmä turistike a cykloturistike. Môžete obdivovať nedotknutú horskú prírodu, výhľady na ľadovce, alebo staré cesty zlatokopáčov. Bohatú ponuku dotvára 18-jamkové golfové ihrisko, otvorené aj kryté tenisové kurty, lukostreľba, jazda na koni ako aj via ferrata...

V zime si najdu na štyroch lyžiarskych strediskách či už najlepší „freeriders“, športoví lyžiari, tak aj začiatočníci vždy ten správny svah až do výšky 2686m.

Lyžiarske strediská v gasteinskom údolí patria medzi najkrajšie v Rakúsku 220km upravených zjazdoviek, 42 lanoviek a vlekov, 90km upravených bežeckých trás, 5 lyžiarskych a snowbordových škôl, sánkarská dráha, klzisko a najmä istota snehu  od novembra do začiatku mája určite každého príjemne prekvapí. Jeden z lyžiarskych svahov  GRAUKOGEL končí priamo za hotelom Helenenburg. Do ostatných stredísk sa dostanete bezplatným SKIBUSOM (nástup priamo pred hotelom) už do  piatich minút .

Z lyží rovno do bazéna
-po celodennom lyžovaní, či náročnom výlete môžete zrelaxovať unavené telo v termálnych kúpeľoch Felsentherme, ktoré sú priamo oproti lyžiarskemu stredisku „STUBNERKOGEL“. FELSENTHERME (600m od hotela)  – ako napovedá ich –názov, sú zabudované priamo v skalách a zo 17-tich prameňov tu vyteká mineralizovaná termálna voda s revitalizačným efektom. Liečebná voda taktiež tryská z vnútra Vysokých Taur priamo do bazénov druhých termálnych kúpeľov Alpentherme v Bad Hofgastein (8km od hotela), kde si prídu na svoje aj Vaše ratolesti pri rôznych vodných atrakciách.  Vo vzdialenosti dvoch kilometrov do denného svetla sa nachádza ideálna kombinácia radónu, tepla a vysokej vlhkosti – „Gasteinské liečené štôlne“ s ideálnymi podmienkami na liečenie reumatických ochorení a imunologickej rovnováhy v tele. V blízkom okolí Großglocknerstraße, najväčšia ľadová jaskyňa na svete, do 50 km 3 lyžiarske strediská na ľadovcoch.

Hotel Helenenburg však nemusí byť pre Vás len miestom oddychu. Môžete ho navštíviť aj pracovne. Má výborné podmienky pre organizovanie športových podujatí, seminárov, konferencií, firemných športových dní a rôznych aj pracovných stretnutí spojených so športovým vyžitím v neformálnej, ale o to príjemnejšej atmosfére.

To je len niekoľko dôvodov, prečo práve  Kur & Ferienhotel Helenenburg. Keď ho navštívite, tak k spomínanému zoznamu určite pridáte ďalšie...

-reklamná správa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu