Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrť druháčky Vanesky (†8) v Tvrdošovciach: Od bezpečia ju delilo len pár krokov!

Vaneska skonala pod kolesami tohto auta Zobraziť galériu (3)
Vaneska skonala pod kolesami tohto auta (Zdroj: Tv Markíza, Polícia)

TVRDOŠOVCE - Pár sekúnd a všetko mohlo byť inak! Tragickou smrťou len 8-ročnej školáčky Vanesky sú zdrvené celé Tvrdošovce, no najmä jej otec a stará mama, ktorí ju odmalička spolu vychovávali. Dievčatko v stredu podľahlo ťažkým zraneniam, ktoré utrpelo pri zrážke s Golfom, keď prebiehalo cez cestu. Stačilo pritom iba pár krokov a bola by bezpečne na druhej strane.

Život malého dievčatka vyhasol v stredu popoludní v novozámockej nemocnici, kde podľahlo ťažkým zraneniam po strete s Golfom. Za jeho volantom sedela 20-ročná vodička, ktorá si Vanesku nevšimla a zrazila ju, keď údajne po priechode pre chodcov prebiehala z jednej strany cesty na druhú. Auto ju zmietlo vo chvíli, keď už bol takmer na chodníku.

Dievčatko od bezpečia na chodníku delilo len niekoľko krokov.
Zobraziť galériu (3)
Dievčatko od bezpečia na chodníku delilo len niekoľko krokov.  (Zdroj: polícia)

"Išla do dediny, chcela prebehnúť cez cestu a zrazilo ju auto. Prešlo jej kolesom cez pravú stranu tela," opísal pre Tv Markíza chvíle hrôzy Vaneskin otec. Dievčatko vychovával v rodinnom dome spolu s babkou, matka s nimi nežije. Z tragédie obaja obviňujú mladú vodičku Golfu, ktorá však tvrdí, že si dievčatko nevšimla a nešťastiu už nemohla zabrániť.

Miestni obyvatelia hovoria, že na ceste, kde vyhasol Vaneskin život, vodiči pravidelne prekračujú maximálnu povolenú rýchlosť. Mesto v deň tragédie "vyvesilo" na webovú stránku upozornenie, aby nielen šoféri, ale aj chodci dbali počas letných prázdnin na zvýšenú opatrnosť. "Žiadame vás preto, aby ste svoju jazdu a pohyb prispôsobili svojim možnostiam a predchádzali nepredvídaným situáciám, boli predvídaví a zároveň brali ohľad na chodcov, cyklistov ale aj iných účastníkov cestnej premávky," píše sa v ozname.

Smrť druháčky Vanesky (†8)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tvrdosovce.sk)

Vaneska bola šikovnou žiačkou a v septembri by nastúpila do tretieho ročníka. Jej život však skončil predčasne a v škole medzi spolužiakmi po nej ostane už len prázdna stolička. Definitívneho vinníka tragédie určí až ďalšie policajné vyšetrovanie. "Okolnosti tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania novozámockej polície," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Alkohol podľa polície pri nehode neúradoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu