Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Letné osvieženie: Rodinka sa vykúpala priamo v košickej hrajúcej fontáne!

Košická rodinka sa rozhodla pre menšie osvieženie.
Košická rodinka sa rozhodla pre menšie osvieženie. (Zdroj: mik)

KOŠICE – Horúčavy ich zmohli! Najkrajšiu košickú hrajúcu fontánu, priamo v centre mesta, medzi dómom sv. Alžbety a štátnym divadlom, si vyhliadla istá početná rodinka, ktorá v nej hľadala osvieženie. Bez hanby a rozpakov do nej vliezli a veselo sa oddávali vodným radovánkam. Okoloidúci len neveriacky krútili hlavou.

„Je toto možné ? Urobiť si Aquapark priamo v centre ? Veď je to nehygienické!“ rozčuľovali sa Košičania. Nezasiahol však nik. „A prečo aj, aby nám vynadali? Načo máme mestskú políciu?“ pýtali sa právom. Nášmu čitateľovi sa aspoň podarilo šantiacu rodinku odfotiť. My sme fotku poskytli košickému magistrátu, aby sa nám ku celej veci vyjadrili.

„Priestor okolo fontány je pravidelne monitorovaný. Mestskí policajti tu robia pravidelné obchôdzky. Táto skupinka občanov mala mimoriadne šťastie, že práve v tom čase sa tam hliadka nenachádzala. Samozrejme, ľudia mohli pokojne mestských policajtov zavolať a tí by spravili poriadok. Kúpanie vo fontáne je priestupok a hrozí zaň poriadková pokuta do výšky 33 eur. Zákaz kúpania platí pre všetkých, bez ohľadu na rasu a farbu pleti,“ informovala nás hovorkyňa magistrátu Martina Urik Viktorínová.

Ak vás v meste zmôže horúčava, môžete sa osviežiť studenou a pitnou vodou v niekoľkých pitných fontánkach, ktoré sú umiestnené v centre mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu