Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dovolenkári o havárii v Rumunsku: Šofér jazdil ako blázon, lietali sme autobusom!

Autobus podopreli, aby sa neprevrátil na strechu Zobraziť galériu (2)
Autobus podopreli, aby sa neprevrátil na strechu (Zdroj: mesagerulhunedorean.ro)

BUKUREŠŤ - Mikrospánok, pes, či rýchla jazda? V súvislosti s haváriou autobusu so slovenskými dovolenkármi v Rumunsku sa vynorilo hneď niekoľko možných verzií. Kým niektorí cestujúci hovoria o únave vodiča, ďalší o nebezpečnej jazde, cestovná kancelária náraz do domu vysvetľuje zatúlaným psom na ceste. O tom, čo presne sa v čase nešťastia aj pred ním v autobuse dialo, prehovorili pre Tv JOJ samotní pasažieri.

Verzie o presnej príčine a okolnostiach havárie sa rôznia. Pasažieri hádžu vinu na vodiča, cestovná kancelária sa ho však zastáva a tvrdí, že za nehodu môže pes. "Pred 09.00 h rumunského času pri meste Deva vbehol do cesty pes a vodič v snahe vyhnúť sa mu, zišiel z cesty," informovali o okolnostiach nehody zástupcovia CK Globtour.

Dovolenkári smerujúci do Nitry a Zvolena však tvrdia, že postarší šoféri už pred nešťastím nemali autobus vôbec pod kontrolou. "Šofér jazdil ako blázon, všetkých predbiehal," povedal jeden z pasažierov. Iní zas tvrdia, že na 69-ročného vodiča zrejme doľahla únava a na rovnej ceste dostal mikrospánok.

Viacerých cestujúcich silný náraz do domu v rumunskom mestečku prebudil zo spánku. "Väčšina cestujúcich počas nárazu spala tak sme po náraze lietali autobusom, snažili sme sa držať čoho sa dalo," dodal. Cestujúci sa potom čo najrýchlejšie snažili dostať von- Nakoniec sa im podarilo vyslobodiť cez väčší priestor pri dverách.

Havária slovenského autobusu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mesagerulhunedorean.ro)

Autobus so Slovákmi vracajúcimi sa z dovolenky v Bulharsku havaroval v pondelok krátko pred 9:00 neďaleko rumunsko-maďarských hraníc. Podľa doteraz dostupných informácií zišiel medzi mestami Arad a Deva z cesty, prevrátil sa na bok a skončil v priekope. "V autobuse bolo 24 ľudí vrátane 3 vodičov, dvaja boli prevezení do nemocnice," informoval šéf miestnej dopravnej polície Dan Micu. Medzi cestujúcimi bolo aj dieťa, to však našťastie žiadne zranenia neutrpelo.

Ostatných cestujúcich dočasne ubytovali v školskom kempe, kde si počkali na slovenský autobus, ktorý ich odviezol domov. Jeden z hospitalizovaných dovolenkárov, bude musieť ešte niekoľko dní pobudnúť v nemocnici, druhého už prepustili.

Zábery z miesta nehody v rumunskom mestečku Lešnic

Havária autobusu v Rumunsku

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu