Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rušná noc hasičov na východe: Požiare na železnici, horelo aj auto

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Hasiči z Košického kraja likvidovali dva požiare na železnici. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska spišskonovoveských hasičov Martin Pentak, kuriózny požiar likvidovali na nákladnej koľaji v Spišskej Novej Vsi na Radlinského ulici.

Vo vagóne dymili oceľové stružliny. Na mieste zasahovali štyria hasiči s dvoma cisternami. Na uhasenie použili až 18 000 litrov vody. Požiar spôsobil škodu za 50 eur, hasiči uchránili hodnoty za 10 000 eur. Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo, že kovové stružliny naložili do vagóna ešte veľmi horúce.

Michalovskí hasiči zase likvidovali požiar elektrickej lokomotívy. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska michalovských hasičov Peter Šimon, na mieste zasahovali piati hasiči s jednou cisternou. Požiar spôsobil škodu za približne 2 500 eur, hasiči uchránili hodnoty za 20 000 eur. Pravdepodobnou príčinou bol skrat elektrického motora.

Na sídlisku Nad jazerom horelo auto

Na Košickom sídlisku Nad jazerom dnes po polnoci horelo auto Škoda Felícia. Dôstojník operačného strediska košických hasičov František Rusnák dnes ráno informoval, že požiar im nahlásili v noci krátko pred pol jednou. Keď prišli hasiči na miesto, Felícia už bola vo vysokom štádiu horenia a nepodarilo sa ju zachrániť – zhorela do tla.

Sálavé teplo z požiaru poškodilo vedľa stojace auto Dacia Sandero a Škodu Octavia. Požiar podľa odhadov spôsobil škodu za približne 500 eur, hasiči uchránili hodnoty za 5 000 eur. Podľa hasičov indície nasvedčujú, že Felíciu niekto úmyselne podpálil. Prípadom sa zaoberá polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu