Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Policajti úradovali na cestách: Zadržali troch opitých šoférov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

BRATISLAVA - So zákazom jazdiť a navyše opitý sadol za volant Marek (20). Policajti ho v nedeľu nadránom zastavili v Čataji v Seneckom okrese. Vodič Felicie najskôr odmietol dychovú skúšku, na policajnom oddelení si to však rozmyslel.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, vodič nafúkal 0,86 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,79 promile a pri opakovanej skúške 1,69 promile. Opitý však nešoféroval po prvýkrát, stále má za tento prečin uložený zákaz jazdiť. Mladík tak čelí obvineniam nielen z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ale aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročný pobyt za mrežami.

Podguráženého prichytili policajti aj jedného cudzinca. Turka (48) na BMW 330 D kontrolovali na Záhoráckej ulici v Malackách. Občan Rakúska nafúkal 1,69 promile. Pod vplyvom alkoholu šoféroval aj muž (51) z Galanty. Vodiča Daewoo Espero zastavili v Šenkviciach na Nádražnej ulici v okrese Pezinok. 

Výsledok prvej dychovej skúšky bol 1,63 promile, pri opakovanej mu zistili 1,40 promile. Cudzinec aj obvinený muž z Galanty sú zatiaľ v policajnej cele. Polícia prípad rieši v tzv. super rýchlom konaní. Obom v prípade dokázania viny hrozí až ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu