Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Procházka sa v parlamente odviazal: Fico a Hrušovský zvysoka se*ú na národ!

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Toto tu ešte nebolo! Nezávislý poslanec parlamentu Radoslav Procházka si počas zasadnutia Ústavoprávneho výboru nedal servítku pred ústa. Vulgárne sa vyjadril o predsedovi vlády Ficovi a o svojom bývalom straníckom šéfovi Hrušovskom. Obaja páni vraj na tento národ zvysoka...

Úprimné rozčúlenie, alebo len príspevok do prezidentskej kampane? Radoslav Procházka svojim vyjadrením prekonal aj legendárne trtošenie a pregrciavanie z úst Dobroslava Trnku, bývalého generálneho prokurátora.

Práve o tejto funkcií bola na parlamentnom výbore reč. Ústavoprávny výbor si totiž prevolal Jaromíra Čižnára, ktorého by vládny Smer rád videl na stoličke generálneho prokurátora. V ceste však stále stojí Jozef Čentéš. Toho síce prezident odmietol vymenovať, Ústavný súd však zatiaľ nerozhodol o Čentéšovej sťažnosti. Môže sa tak stať, že parlamentná väčšina zvolí nového generálneho prokurátora a Ústavný súd následne rozhodne, že Čentéš má na funkciu právo.

Práve toto vadí Procházkovi, ktorý verejne vyzval Čižnára, aby prisľúbil, že rezignuje na funkciu v prípade, že Ústavný súd podporí Čentéša.

"Ja som počul, že včera v televízií Robert Fico aj Pavol Hrušovský komentovali môj návrh ako vtipný," povedal Procházka. Vzápätí sa prestal krotiť. "Jasné, erárni politici, ktorí tu dvadsať rokov mašírujú z jednej funkcie do druhej, si ďalej merajú pipíkov a z vysoka pri tom serú na národ, dámy prepáčia," povedal Procházka pred výborom, v prítomnosti novinárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu