Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Opitý štvorlístok za volantom: Dvaja Bratislavčania, Arab a Kórejčan!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Podkapotou)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia riešila počas víkendu štyri prípady šoférovania pod vplyvom alkoholu. Agentúru SITA o incidentoch informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Všetky prípady sa udiali priamo v Bratislave, dvaja z obvinených sú cudzinci. "Ako by si neuvedomovali, že svojim nezodpovedným správaním vystavujú nebezpečenstvu svoje životy a ohrozujú aj ostatných účastníkov cestnej premávky," píše v tlačovej správe Kurucová.

Z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia Ota S. (52) z Bratislavy. Bratislavčana obvinil po tom, čo opitý riadil VW Golf po Gagarinovej ulici v sobotu o 11:30. Dopravní policajti mu počas dychovej skúšky namerali hodnotu 1,08 promile alkoholu v krvi. Po obvinení Bratislavčana umiestnili do cely policajného zaistenia. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Na ulici Nad Lúčkami v Bratislave policajti dnes o 01:00 kontrolovali vodiča motorového vozidla VW Polo. Výsledok dychovej skúšky bol pozitívny. Ukázalo sa, že má 1,02 promile alkoholu v krvi. Mateja M. (26) z Bratislavy policajti eskortovali na príslušné policajné oddelenie v bratislavskej Karlovej Vsi. Poverený príslušník ho obvinil z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia. 

Tomu istému obvineniu čelí aj Mohamed Ahmed A. (43) zo Saudskej Arábie. Toho policajti z krajského dopravného inšpektorátu zastavili v sobotu nadránom na Námestí SNP v smere na Kapucínsku ulicu, šoféroval auto značky BMW. Dychová skúška preukázala prítomnosť alkoholu, policajti mu namerali 1,06 promile. Výsledok opakovanej dychovej skúšky preukázal jedno promile alkoholu. Obvineného muža umiestnili do cely policajného zaistenia. 

Druhým obvineným cudzincom z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky je Kim Jae H. (41) z Južnej Kórey. Toho zastavili policajti na ulici Nábrežie armádneho generála L. Slobodu. Počas dychovej skúšky namerali hodnotu 1,08 promile alkoholu v krvi. Po obvinení bol Bratislavčan umiestnený do cely policajného zaistenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu