Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Koncom júna dostane takmer 700-tisíc žiakov vysvedčenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Školské vyučovanie sa skončí 28. júna, v ten deň dostane takmer 700-tisíc žiakov základných a stredných škôl koncoročné vysvedčenie.

Ako ďalej informoval hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák, už o niekoľko dní zasadnú v školách pedagogické rady, ktorých úlohou bude zhodnotiť prospech a správanie žiakov za druhý polrok školského roka 2012/2013.

"Klasifikačné porady sa začínajú 21. júna," spresnil hovorca. Škola môže podľa jeho slov hodnotiť žiaka klasifikáciou, slovne alebo kombináciou oboch spôsobov, pričom o konkrétnej forme rozhodne riaditeľ školy po prerokovaní návrhu v pedagogickej rade. "Letné prázdniny sa školákom oficiálne začnú 1. júla a potrvajú do 30. augusta," doplnil Kaliňák s tým, že vyučovanie v školskom roku 2013/2014 sa začne 2. septembra.

V materských školách bude prevádzka počas letných prázdnin v tzv. letnom režime. Podľa hovorcu ministerstva školstva to znamená, že sa preruší nepretržite najmenej na tri týždne. Dôvodom je dôkladné čistenie priestorov škôlky, dezinfekcia prostredia a hračiek, ako aj čerpanie dovolenky zamestnancov.

"Prerušenie alebo obmedzenie prevádzky má riaditeľka materskej školy oznámiť rodičom aj zriaďovateľovi spravidla dva mesiace vopred," uviedol Kaliňák. Zároveň dodal, že v miestach, kde má jeden zriaďovateľ viacero škôlok, budú deti sústredené do niektorej z nich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu