Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhadná smrť paraglajdistu za Sološnicou: Ležal na kopci už niekoľko dní?

Na kopci za Sološnicou zahynul paraglajdista Ľubomír Zobraziť galériu (4)
Na kopci za Sološnicou zahynul paraglajdista Ľubomír (Zdroj: uluv.sk)

BRATISLAVA - Náhodnému okoloidúcemu sa v stredu večer pri prechádzke za Sološnicou naskytol hrozný pohľad. Na kopci našiel bezvládne telo paraglajdistu Ľubomíra (†52) z Bratislavy. Aj keď ihneď zalarmoval záchranárov, mužovi už nedokázali pomôcť. Nie je vylúčené, že na kopci ležal mŕtvy už dlhšie.

Ako nás informoval hovorca záchranárov Boris Chmel, muža našiel náhodný chodec krátko pred 20:30 na lúke zvanej "Roštún". "U muža nezisteného veku mohli už len konštatovať exitus," povedal. Vedľa nehybného tela paraglajdistu ležal padák a na tráve bola zaschnutá krv. Na kopci tak mohol bez povšimnutia ležať už niekoľko dní. 

"Privolaný lekár na mieste konštatoval u muža smrť následkom pádu z výšky a pre presné zistenie príčiny smrti bola nariadená zdravotno -bezpečnostná pitva," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Podľa najnovších informácií ide o Ľubomíra K., ktorý sa okrem paraglidingu venoval aj kováčstvu. Zhodou nešťastných náhod zomrel takmer presne tri roky po tom, čo "rodinu" paraglajdistov opustil aj ich ďalší člen Rastislav. Polícia prípad smrti Ľubomíra vyšetruje.

Sološnica je vďaka dobrým podmienkam na lietanie obľúbeným miestom paraglajdistov. Názov Sološnica nesie aj strmá lúka nad obcou. Tento terén je podľa paraglajdistov vhodným pri silnejšom severnom a severozápadnom vetre, no pri silnom západnom, pri ktorom sa tvoria silné rotory z lesa, je lietanie nebezpečné. Pri slabšom vetre je Sološnica vhodná aj pre začiatočníkov, píšu paraglajdisti na stránke jedného z klubov.

Štartom je strmá lúka nad Sološnicou priamo pod kopcom Vápenná a pristáva sa na voľnom priestranstve, v žiadnom prípade nie priamo pod lesom.

Nákresy štartu, parkovania a pristátia v Sološnici:

Záhadná smrť paraglajdistu za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pgoresany.cz, solosnica.sk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu