Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rodinu s malými deťmi pripravil oheň o strechu nad hlavou

Z rodinného domu, na ktorom sa Pallyaovci nadreli, ostali takéto ruiny. Zobraziť galériu (3)
Z rodinného domu, na ktorom sa Pallyaovci nadreli, ostali takéto ruiny.

PAŇA - Tak veľmi sa tešili na pokojné sviatky, a teraz sú šťastní, že vôbec žijú! Rodina Pallyaovcov z Pane neďaleko Nitry ušla hrobárovi z lopaty, keď ich dom náhle zachvátil požiar.

Oheň im vzal všetko, čo mali - strechu nad hlavou, no aj vianočné darčeky, ktorými sa chceli obdarovať. Teraz sú odkázaní na pomoc iných. "To, čo sme v tú hrôzostrašnú novembrovú noc prežili, si ťažko dokáže niekto predstaviť," rozpráva Tibor Pallya (40). V starom dome v osudný večer spal on, manželka Mária (33) a dve deti - Martinko (2,5) a Karinka (9). "Zrazu som sa prebudila na praskanie a dym, okamžite som zalarmovala manžela. Zobrala som deti do náručia a vyskočila s nimi do tmy. Ešte šťastie, že na okne neboli mreže, manžel ich pred rokmi odpílil. Inak by nás plamene zaživa pochovali," opisuje drámu Mária. "Najhoršie vyviazol manžel, ktorý má popálenú tvár, ruku, chrbát a nohy."

Štvorčlenná rodina sa teraz tiesni v jednej izbe v nitrianskom byte u Tiborových rodičov. Sú bezradní, nevedia, čo s nimi bude. Utrpeli škodu za viac než 800-tisíc korún. "Aj keď nám poisťovňa časť uhradí, nepostačí to na rekonštrukciu domu," krčí plecami Tibor, ktorý je pre popáleniny práceneschopný. "Prišli sme o nový nábytok, oheň vzal Karinke hračky, školské veci, všetky naše doklady," potláča slzy hlava rodiny. Vyšetrovanie požiaru potvrdilo, že ho zapríčinil skrat na rádiomagnetofóne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu